maandag 2 september 2019

D66 komt met eigen wetsvoorstel voltooid leven

D66 komt met eigen wetsvoorstel voltooid leven
D66 wil niet langer wachten op het kabinet en kondigt voor begin volgend jaar een eigen wetsvoorstel aan die hulp bij zelfdoding toestaat voor mensen die vinden dat hun leven voltooid is. Tweede Kamerlid Pia Dijkstra kondigt dat vanochtend aan in het Algemeen Dagblad.
Lees verder

Werkgevers aangesproken op appgedrag rijdende werknemers
Zakelijke rijders appen te veel achter het stuur. Daarom start vandaag de campagne 'Mono Zakelijk' speciaal gericht op werkgevers. Die verwachten namelijk dat hun werknemers altijd bereikbaar zijn. Minister van Infrastructuur en Waterstaat Van Nieuwenhuizen is verbaasd.
Lees verder

Dood Hubert werpt schaduw over Grand Prix Spa
Afgelopen weekend betaalde een jonge coureur de hoogste prijs in de autosport. Anthoine Hubert stierf in het harnas tijdens een GP2 race op Spa, 22 jaar oud. 'Autosport is een sport waar de dood altijd geduldig langs de baan staat te wachten', zegt Formule 1-commentator Annick van der Leeuw.
Lees verder

MH-17 kroongetuige verdwijnt mogelijk naar Rusland
De mogelijke kroongetuige in het MH17-proces, Vladimir Tsemach, komt misschien weer in Russische handen. De kroongetuige is nu in Oekraïne, maar Rusland wil hem uitruilen voor andere gevangen. Wanneer Tsemach in handen van de Russen komt, verliest Nederland een belangrijke getuige in het proces.
Lees verder

Kosten OV stijgen sneller dan die van auto
De kosten van het openbaar vervoer stijgen sneller dan de kosten voor autorijden, blijkt uit cijfers van het CBS. In tien jaar tijd stegen de prijzen van het openbaar vervoer met bijna dertig procent, terwijl de kosten voor autorijden gemiddeld met vijfentwintig procent stegen.
Lees verder

Wat te doen met de panden van Hudson's Bay?
Warenhuisketen Hudsons Bay vertrekt eind dit jaar uit Nederland, meldde het FD dit weekend. Voor de ruim 1400 medewerkers bereidt het bedrijf een collectief ontslag voor. Hamvraag is wat de gemeenten en vastgoedeigenaren gaan doen met de panden. In elk geval geen nieuw warenhuis, denkt hoogleraar...
Lees verder

CEO BinckBank wil gelijk speelveld in EU
Buitenlandse aanbieders van beleggingen kunnen het provisieverbod omzeilen. Dat zegt de CEO van BinckBank Vincent Germyns over Duitse online broker Flatex die beleggen aanbiedt zonder transactiekosten. 'De toezichthouder moet ingrijpen.'
Lees verder

Mogelijke veerdienst Schotland - Eemshaven/Delfzijl
De Brexit betekent goed nieuws voor de Groningse Eemshaven. Het Schotse bedrijf TEC-Farragon wil een veerdienst opzetten naar het Europese vasteland om zo de files bij de douane te omzeilen. Daarvoor heeft het bedrijf het havengebied van Eemshaven en Delfzijl uitgekozen.
Lees verder

Allereerste 'waterstofhuis' van Nederland is klaar
De Waterstof-Revolutie gaat beginnen! Maar nu dan echt! Want het allereerste 'waterstofhuis' van Nederland is klaar. Een volledig zelfvoorzienend huis met eigen waterstoffabriek.
Lees verder

Scholen kunnen werkdruk aanpakken
Scholen zijn succesvol in het aanpakken van de werkdruk. Zo ervaart 90 procent van de schoolleiders dat de werkdruk lager is geworden, zo blijkt uit onderzoek van DUO. 'Het gaat beter, het blijkt dat investeren in onderwijs werkt', zegt vice-voorzitter Anco van Hoepen van de PO Raad.
Lees verder

Snelheidsverhoging A2 overdag naar 130 kilometer gaat niet door
Het 'stikstofvonnis' maakt opnieuw slachtoffers. De maximumsnelheid op drie snelwegen op de Veluwe gaat omlaag. En op de A2 tussen Amsterdam en Utrecht gaat de voorgenomen snelheidsverhoging naar 130 kilometer per uur overdag niet door. En dat terwijl er al miljoenen zijn geïnvesteerd in stil...
Lees verder

'Giftige stoffen in bodem kost baggerindustrie honderden miljoenen'
De problemen die de bouw ervaart door giftige stoffen in de bodem, treft ook de Nederlandse baggerindustrie. De schade loopt mogelijk tot in de honderden miljoenen euro's. Dat zegt de Vereniging van Waterbouwers. Directeur Edwin Lokkerbol zegt in BNR Bouwmeesters dat de gifstoffencrisis duizenden...
Lees verder