woensdag 4 september 2019

Boris Johnson verliest meerderheid in parlement

Boris Johnson verliest meerderheid in parlement
Het had een glorieuze dag moeten worden voor Boris Johnson, maar door muitende en overstappende partijgenoten lijkt de Britse premier juist een gevoelige nederlaag te gaan lijden. Voor zijn brexit-plan, waar vanavond in het Lagerhuis over wordt gestemd, is geen meerderheid meer.
Lees verder

Terugdraaien leenstelsel kost overheid miljard per jaar
De steun voor het leenstelsel brokkelt steeds verder af. Na de PvdA lijkt ook D66-leider Rob Jetten zijn steun ervoor in te trekken. Jetten vindt het stelsel niet langer een doel op zich. Een steeds grote meerderheid in de tweede kamer wil terug naar een vorm van de basisbeurs. Een omschakeling die...
Lees verder

Kan je verdienen aan de recessie?
Een recessie binnen een jaar is welhaast onvermijdelijk. Dat zei oud-president Nout Wellink van de Nederlandse Bank eerder vandaag op BNR. Wellink wijst op een combinatie van risicos als Brexit, de handelsoorlog en Hongkong en verwacht dat die volgend jaar de economische teruggang zullen inluiden.
Lees verder

Wopke Hoekstra en de CDA beogen de middenklasse, net als VVD
De middenklasse. Dat is het nieuwe toverwoord in Den Haag. Zo ook van onze minister van Financiën en mogelijk toekomstig CDA-leider Wopke Hoekstra. Gisteren hield hij er een lezing over.
Lees verder

Tienduizend mensen houden ons land droog en veilig
Alles wat je altijd al hebt willen weten, maar nooit hebt opgezocht. Twee weken lang gaat BNR op zoek naar leuke, opvallende en soms ook serieuze cijfers.
Lees verder

Britse prins Harry in Amsterdam om globaal toerisme te verduurzamen
De Britse prins Harry is op dit moment in Amsterdam, om een project te lanceren om toerisme wereldwijd duurzamer te maken. Het doel is om het milieu van toeristische bestemmingen beter te beschermen, én om lokale economieën te stimuleren. De prins werkt samen met bedrijven als Booking.com,...
Lees verder

Brits premier Johnson lijdt nederlaag in Lagerhuis
De Britse premier Johnson heeft in het Lagerhuis een flinke nederlaag geleden. Na een fel debat gisteravond, gingen de rebellerende conservatieven en oppositie er met de winst vandoor. De EU verlaten met een no-deal-brexit lijkt nu wel heel ver weg.
Lees verder

Grote bedrijven vrezen strenge subsidienormen in aanloop energietransitie
Grote Nederlandse bedrijven maken zich zorgen over de energietransitie. Door te strenge subsidienormen zien bedrijven hun duurzame energieprojecten de nek omgedraaid worden. Onder meer Shell, TataSteel en Gasunie trekken aan de bel. zegt Sjaak Poppe, woordvoerder van Havenbedrijf Rotterdam.
Lees verder

Einde aan daling vrouwen in topondernemingen
Het is een goed jaar voor vrouwen in de topondernemingen. Het aantal vrouwelijke bestuurders en commissarissen van beursgenoteerde bedrijven nam de afgelopen jaren steeds af. Maar aan die daling is een einde gekomen. Dat blijkt uit onderzoek door hoogleraar Corporate Governance Mijntje...
Lees verder

NIBC en Société Générale moeten elk 20 miljoen aan fiscus
De Haagse bank NIBC en de Franse Bank Société Générale moeten ieder minstens 20 miljoen aan de fiscus terugbetalen, schrijft het FD. Tussen 2007 en 2009 werkten ze samen in een door hun opgezette Joint Venture. Wat een mooie deal leek, is nu door de rechtbank in Noord-Holland afgestraft, zegt...
Lees verder

Nieuwe woningen worden 'hitteproof' gemaakt
Nieuwe huizen moeten bestand zijn tegen een hittegolf. Daartoe verplicht het ministerie van Binnenlandse Zaken de bouwsector. Vanaf juli volgend jaar moet de temperatuur in alle nieuwbouwwoningen ook bij warme buitentemperaturen in de zomer op een acceptabel niveau blijven.
Lees verder

Italië heeft nieuwe regering
Italië heeft een nieuwe regering. De leden van de Vijfsterrenbeweging hebben een fiat gegeven op de samenwerking met de Democratische Partij. Hierdoor kan de partij van premier Conte doorregeren. Door deze onlogische samenwerking worden verkiezingen voorkomen.
Lees verder