dinsdag 24 september 2019

Belgische handel onder druk door buitenlandse e-commerce

Belgische handel onder druk door buitenlandse e-commerce
De bijdrage die de handel levert aan de totale Belgische economie is de laatste tien jaar met meer dan 7 procent teruggevallen. Vooral internet is de boosdoener.
Lees verder

Doek valt voor Kik Messenger
Het doek is gevallen voor chatapp Kik Messenger. Moederbedrijf Kik Interactive wil zich concentreren op zijn cryptomunt Kin. Zeker honderd werknemers komen hierdoor op straat te staan.
Lees verder

Emerce Update Digital Teams: Young Ones, Fresheads en Interpolis
Technologie verandert en biedt nieuwe kansen. Niet het bedrijf, maar de klant leidt. Hoe ga je hier als organisatie mee om? Hoe stel je het juiste team samen om dit te bereiken? De Emerce Update Digital Teams (begin december in Amsterdam) schept in één dag overzicht in digitale transformatie. Met hands-on tips voor de organisatie en handvatten voor versnelling en het inrichten van een digital dream team.
Lees verder

NOSUCH Group neemt belang in B.Made
Bureau NOSUCH wil versneld groeien en neemt via een nieuw opgerichte holding een belang in B.Made.
Lees verder

Neckermann.com staakt activiteiten
Neckermann.com uit Naarden, niet te verwarren met de gelijknamige reisorganisatie en geen onderdeel van Thomas Cook, lijkt de activiteiten te hebben gestaakt. Op de site staat dat 'in verband met technische en organisatorische problemen' er geen nieuwe bestellingen worden aangenomen.
Lees verder

Deloitte: 18 procent meer omzet tijdens kerst in VS
De online kerstverkopen in de VS zouden dit jaar tot 18 procent hoger kunnen zijn dan een jaar geleden. De totale retail groeit tot 5 procent. Dat is de verwachting van Deloite, die zich elk jaar aan een voorspelling waagt.
Lees verder

VodafoneZiggo presteert beter in krimpende Nederlandse zakelijke markt
Het marktaandeel van VodafoneZiggo op de totale omzet uit de Nederlandse zakelijke telecommarkt, is in het tweede kwartaal gegroeid tot boven de 30 procent. De operator heeft afgelopen jaar gestaag marktaandeel gewonnen ten koste van KPN Groep, aangedreven door een groei in het klantenbestand in de mobiele- en breedband segmenten. Dat blijkt uit het nieuwe Business Market Insight rapport van Telecompaper over het tweede kwartaal van 2019.
Lees verder

Thomas Cook België vraagt bescherming tegen schuldeisers
Thomas Cook België stapt naar de handelsrechter om zich te beschermen tegen schuldeisers. Dat heeft VRT NWS vernomen na een extra ondernemingsraad in Gent.
Lees verder

Apple geeft iOS 13 voor iPads vrij
Apple heeft dinsdag iOS 13 voor iPads vrijgegeven, evenals een nieuwe versie van iOS 13 voor iPhones. Aanvankelijk was iOS 13.1 gepland voor 30 september.
Lees verder