dinsdag 3 september 2019

Apeldoorn Zuid krijgt glasvezel

Apeldoorn Zuid krijgt glasvezel
Apeldoorn wordt in hoog tempo voorzien van glasvezel. Na het noordoosten, waar de werkzaamheden al vergevorderd zijn, is het nu de beurt aan Apeldoorn Zuid. Bij ruim 13.000 huishoudens wordt vanaf deze week gefaseerd een verbinding aangelegd.
Lees verder

Onderzoekers Erasmus: Emotionele storytelling werkt
Het blijkt dat hersenen van verschillende mensen identiek reageren als ze boeiende video's te zien krijgen, zo blijkt uit nieuw onderzoek door Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). De onderzoekers claimen op basis van hun bevindingen als emotionele storytelling werkt.
Lees verder

Bieslog door VPRO weer online gezet
De 6000 berichten en originele audio- en video-items van Wim de Bie, uit de tijd dat Twitter, Facebook of YouTube nog niet bestonden, zijn nu weer online beschikbaar gemaakt door de VPRO.
Lees verder

DNB verscherpt toezicht op handel in cryptomunten
Bedrijven die geld wisselen in cryptomunten of cryptowallets aanbieden staan vanaf begin volgend jaar onder toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB). Ze hebben voor hun activiteiten een vergunning nodig.
Lees verder

Koos Veefkind nieuwe CIO politie
Koos Veefkind wordt vanaf 1 oktober de nieuwe directeur Informatievoorziening en Chief Information Officer van de politie. Veefkind was sinds 2014 diensthoofd ICT bij het Politiedienstencentrum.
Lees verder

Intracto koopt Frontmen
Intracto Group uit Belgiƫ koopt Frontmen uit Utrecht en verdubbelt daarmee zijn Nederlandse personeelsbestand tot 240, 'een top 10 agency in Nederland'.
Lees verder

De Bijenkorf opent Duitse webwinkel
De Bijenkorf steekt digitaal de grens over en opent zijn eerste webshop deBijenkorf.de voor de Duitse markt.
Lees verder

Aandeelhouderverzet tegen overname Just Eat door Takeaway.com
Eminence Capital vindt het bod van Takeway.com op Just Eat te laag en verlangt een hoger bod. Het hedgefonds heeft het sentiment op de beurs mee, want de koers van Just Eat staat hoger dan het Nederlandse bod.
Lees verder

Telenet overweegt vierde locatie VR speelveld The Park
Veertien maanden na de opening van zijn eerste VR-speelveld werkt het Vlaamse kabelbedrijf Telenet al aan de vierde locatie. De huidige VR locaties in Antwerpen, Gent en Hasselt onder de naam The Park trokken al 50.000 bezoekers.
Lees verder