dinsdag 6 augustus 2019

Trump reageert op terroristische aanslag El Paso

Trump reageert op terroristische aanslag El Paso
Anderhalve dag na de terroristische aanslag in El Paso spreekt Donald Trump voor het eerst het Amerikaanse volk toe. Direct na de aanslag wezen veel mensen op de overeenkomsten tussen het gedachtengoed van de racistische terrorist, en eerdere uitspraken van president Trump.
Lees verder

Circuit Zandvoort misschien niet tijdig klaar F1-race
Er zijn nog steeds geen vergunningsaanvragen ingediend om het circuit van Zandvoort aan te passen, dat bevestigen de organisatie van de Dutch GP en de gemeente Zandvoort aan BNR. En hierdoor wordt het nog knap lastig om het circuit van Zandvoort op tijd klaar de krijgen voor de Formule 1-race. Want...
Lees verder

Chinese producten zijn in opmars
Omdat China en de Verenigde Staten nog steeds middenin hun handelsoorlog zitten willen de Chinezen hun producten steeds meer kwijt op de Europese markt. Denk aan t-shirts, sneakers, speelgoed, maar ook elektronica, zoals Apple telefoons. Chinese producten waren al goedkoop, en worden nu dus nóg...
Lees verder

'Gemeenten moeten eerder beginnen met ongediertebestrijding'
Gemeenten wachten te lang met het preventief bestrijden van ongedierte. Dat zegt het Kennis-adviescentrum dierplagen, tegen BNR. Onder andere door de bestrijding van de eikenprocessierups, houden gemeenten nu de hand op de knip. En dat kan ervoor zorgen dat we bij de volgende plaag te laat zijn.
Lees verder

'Vaak te maken met namaakproducten'
De Nederlandse consument vond al steeds beter zijn weg naar goedkope Chinese producten, maar nu wordt dat nóg makkelijker. Door de handelsoorlog tussen China en de VS is de Europese markt aantrekkelijk voor China. Lekker goedkoop voor de klant, maar wat is daar de keerzijde van?
Lees verder

Groot-Brittannië vervoegt Amerikanen in Iraans water
Het Verenigd Koninkrijk sluit zich aan bij de Amerikaanse missie om olietankers in de Straat van Hormuz te beschermen. De Britten gaan daarmee in op de Amerikaanse vraag om deel te nemen aan een marine-operatie en laten een door het VK zelf geopperde Europese missie varen.
Lees verder

Schaars geklede dames passen niet in straatje Ferrari
Ferrari is niet blij met een foto die de Duitse mode-ontwerper Phillipp Plein op zijn Instagram heeft gepost. Op het kiekje pronkt Plein in een luxueuze setting met schaars geklede dames en een aantal peperdure auto's, waaronder zijn Ferrari. En dat mag niet, volgens de Italianen.
Lees verder

De GEM-toren: windmolen met zonnepanelen
Geen liters bier, maar liters diesel besparen op een festival. De TU eindhoven komt met een wereldprimeur. Een inklapbare windmolen die is voorzien van zonnepanelen. De zogenoemde GEM-Tower is zo'n 23 meter hoog en moet festivals van schone energie voorzien.
Lees verder

Artsen die extra kosten rekenen bij rijbewijskeuring aangepakt
Instanties die te veel vragen voor een rijbewijs-keuring kunnen niet meer ongestoord hun gang gaan. De Nederlandse zorgautoriteit, de NZA, heeft voor het eerst organisaties die extra kosten rekenen, een waarschuwing gegeven.
Lees verder

Rabobank gaat investeren in scale ups
Samen met ScaleUpNation NL en Foodvalley lanceert de rabobank een programma om startende bedrijven in de landbouw en voedingssector te laten groeien. Het zogenoemde ScaleUpFood moet voor nieuwe innovaties gaan zorgen.
Lees verder

Trump noemt Baltimore erger dan Afghanistan
President Trump opende afgelopen week de aanval op Baltimore. Hij zei dat het door ratten overspoeld was, en dat geen normaal mens er wilde wonen. Er zijn dan ook 'veel grote problemen: criminaliteit, drugs, racisme', zegt Amerika-correspondent Jan Postma.
Lees verder

Gerechtsdeurwaarders slepen de Staat voor de rechter
Bijna driehonderd gerechtsdeurwaarders slepen de Staat voor de rechter. Dat schrijft het FD. Ze zijn zo'n 10 miljoen aan inkomsten misgelopen door een indexatie-fout van het ministerie van Justitie, zegt de Koninklijke Beroepsorganisatie van Gerechtsdeurwaarders (KBvG).
Lees verder