donderdag 15 augustus 2019

Sprout: Dit zijn de grootste bedrijven van de afgelopen 30 jaar

Dit zijn de grootste bedrijven van de afgelopen 30 jaar
Welke bedrijven deden het sinds 1999 het beste op wereldniveau? Onderstaande infographic bekijkt de situatie per 5 jaar, dus onder meer tijdens de internetbubbel van 1999 en tijdens de kredietcrisis in 2009.
Lees verder

Peak Capital lanceert startupfonds van 66 miljoen
De Nederlandse venture capitalist Peak Capital lanceert zijn vierde startupfonds, met een vermogen van 66 miljoen euro. Het fonds zal deelnemingen doen in online marktplaatsen, platform- en SaaS-bedrijven.
Lees verder

Peak Capital start Europees fonds; Palmolievrije margarine daagt Unilever uit à la Tony's Chocolonely
Ondernemersnieuws: Peak Capital lanceert Europees startupfonds, ondernemer komt met palmolievrije 'Tony Chocoloney' onder de margarines en Airbus gaat allk the way met 3D-printer van Additive Industries.
Lees verder

Zo zet je data in om jouw klanten beter te kunnen bereiken
Een klantenbestand dat op orde is, kan van groot belang zijn. Het juiste adressenbestand kun je bijvoorbeeld inzetten voor direct mail-campagnes. Maar dan moeten de gegevens wel actueel zijn en het klantenbestand dusdanig op orde dat je de data eruit kunt halen die je nodig hebt.
Lees verder

Aandelen voor medewerkers: verstandig, of niet?
Groei je als bedrijf, dan is betrokken personeel essentieel. Een manier om je belangrijkste medewerkers te blijven behouden, is door ze mede-eigenaar te maken met aandelen, maar is deze vorm van werknemersparticipatie wel effectief en wat zijn de valkuilen? 
Lees verder

Deze startup wacht vanuit België tot Nederland de e-step toelaat: 'We staan te springen'
Ondernemer Wouter Moekotte van e-stepbedrijf Zero Mobility staat te trappelen om de Nederlandse markt op te gaan, maar er is nog geen groen licht van de overheid. Daarom wacht hij geduldig vanuit België. 'Nederland wil geen gekke Henkie zijn.'
Lees verder

Zo denkt Generatie Z over het kantoorleven
Wie dacht dat de Generatie Z en Generatie Y één pot nat zijn, zit er goed naast. Ze denken gemiddeld genomen heel anders over de bedrijvenwereld. Als ondernemer moet je daar op inspelen.
Lees verder

Zo lang zitten je medewerkers dagelijks op hun mail
E-mail is een tijdvreter, maar hoe lang zitten je medewerkers dagelijks op hun mail? De helft van hen blijkt maar liefst een uur te grasduinen door het Postvak In. Dat moet anders.
Lees verder