vrijdag 2 augustus 2019

Ondernemingsraad XS4ALL overweegt enquêteprocedure: ‘Wanbeleid en waardevernietiging’

Ondernemingsraad XS4ALL overweegt enquêteprocedure: 'Wanbeleid en waardevernietiging'
De Ondernemingsraad van XS4ALL dringt bij het bestuur van XS4ALL aan op het nemen van een aantal maatregelen om het voortbestaan van XS4ALL te garanderen. De Ondernemingsraad beroept zich hierbij op het enquêterecht. KPN was van plan om het merk geheel op te heffen, en de dienstverlening onder te brengen bij KPN zelf.
Lees verder

Handelsplatform Etsy kan beleggers niet imponeren
Handelsplatform Etsy verloor 7 procent op de beurs na ietwat teleurstellende kwartaalcijfers donderdag. De omzet bedroeg 181 miljoen, waarvan 134 miljoen uit de marktplaats zelf kwam. Onder de streep noteerde Etsy een winst van 18 miljoen. Analisten hadden echter meer verwacht.
Lees verder

Amerikaanse senator wil wet tegen verslaving sociale media
De Amerikaanse Republikeinse senator Josh Hawley heeft een nieuwe wet Social Media Addiction Reduction Technology Act (SMART Act) gepresenteerd die belangrijke beperkingen oplegt aan het gebruik van sociale media.
Lees verder

Pinterest naar 300 miljoen maandelijkse gebruikers
Pinterest is inmiddels de 300 miljoen maandelijkse gebruikers gepasseerd. Dat zijn er 30 procent meer dan een jaar geleden. Alleen al in het afgelopen kwartaal kwamen er 13 miljoen gebruikers bij.
Lees verder

Square verkoopt maaltijdactiviteiten
Betaalverwerker Square verloor 8 procent van zijn waarde op de beurs na teleurstellende omzetverwachtingen. Het bedrijf is naar eigen zeggen flink aan het investeren.
Lees verder

'Vlogkijker voelt zich bedrogen als sponsor pas op einde vermeld wordt'
Als je als vlogger betaald wordt door een bedrijf voor het maken van een productbespreking in een YouTube-video, vermeld je dat beter aan het begin dan op het einde. Dat blijkt uit het scriptieonderzoek van studentes Sarah Van Eester en Lore Vanpaeschen (UAntwerpen). De authenticiteit van de YouTuber én de geloofwaardigheid van de vlog komen anders in het gedrang.
Lees verder

EU: sites met gedeelde Likeknoppen medeverantwoordelijk voor datadeling
Het Europese Hof van Justitie heeft bepaald dat sites met ingesloten likeknoppen medeverantwoordelijk zijn voor de overdracht van data naar […]
Lees verder

Google test abonnementsdienst Play Pass
Google test een abonnementsdienst voor Android apps uit de Play Store. Voorlopig gaat het vooral om games.
Lees verder

Délifrance steekt Europese webshop in het nieuw
Broodjeswinkel Délifrance steekt zijn Europese webshops in het nieuw, zowel aan de voor- als de achterkant. Dat heeft praktische gevolgen voor de vierhonderd winkels verspreid over zestien landen.
Lees verder