dinsdag 6 augustus 2019

Microsoft schakelt VBScript uit

Microsoft schakelt VBScript uit
Microsoft heeft vanwege veiligheidsredenen nu ook VBScript in Internet Explorer 11 op Windows 7 en 8.1 uitgeschakeld. Eind 2017 kreeg Windows 10 al de optie om VBScript te blokkeren. Vorige maand werd VBScript in IE11 op Windows 10 standaard uitgezet.
Lees verder

Amazon wil Franse internetbelasting doorberekenen aan verkooppartners
Amazon wil de nieuwe internetbelasting of gafataks die door Frankrijk is ingevoerd voor grote internetbedrijven doorberekenen aan de verkooppartners. Het platform erkent dat die partners daardoor een concurrentienadeel hebben.
Lees verder

Flash nu standaard uitgeschakeld in Chrome
Google heeft de ondersteuning voor Flash standaard uitgezet in Chrome 76, zoals al langer geleden was aangekondigd. Gebruikers kunnen Flash via de instellingen van de browser wel weer activeren, maar moeten dat voor elke website apart bevestigen.
Lees verder

Taxibedrijf Didi richt bedrijf voor autonoom rijden op
Didi Chuxing, de Chinese concurrent van Uber, heeft een apart bedrijf voor autonome auto's opgericht en zoekt samenwerking met autofabrikanten.
Lees verder

Gemiddelde 4G snelheid 60 Mbit/s
De gemiddelde snelheid van Nederlandse 4G netwerken bedroeg in het eerste halfjaar 60Mbit/s, terwijl de uploadsnelheden gemiddeld 15Mbit/s waren. T-Mobile heeft het snelste mobiele internet. Dat blijkt uit onderzoek van Ookla.
Lees verder

NPO Radio wil tot 2030 FM behouden
De Nederlandse Publieke Omroep wil nog zeker tot 2030 uitzenden via het FM-netwerk. Dat blijkt uit een aanbesteding voor de verzorging van zijn vier radiozenders voor 24 miljoen euro.
Lees verder

Vraagstukken AI belangrijke pijler voor beleid verzekeraars
De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) voorzien een snel toenemende inzet van artificiële intelligentie (AI) in de Nederlandse verzekeringssector. De toezichthouders presenteren daarom een verkenning met tien aandachtspunten waarop verdere verdieping noodzakelijk is.
Lees verder

Tencent wil belang van 10 procent in muziekbedrijf Universal
De Chinese internetreus Tencent wil een belang van 10 procent in Universal Group, het grootste muziekbedrijf ter wereld. Artiesten als Taylor Swift, Madonna, U2 en Rihanna worden door Universal vertegenwoordigd.
Lees verder

FileMaker wordt (weer) Claris
Apple dochter FileMaker gaat zich voortaan Claris International noemen, naar het bedrijf dat in 1987 al zo heette en naast FileMaker ook MacWrite en MacPaint ontwikkelde.
Lees verder