dinsdag 13 augustus 2019

'Medicijn tegen ebola binnen handbereik'

'Medicijn tegen ebola binnen handbereik'
In Congo wordt op dit moment een aantal soorten medicijnen tegen ebola getest. Bij twee daarvan is de overlevingskans opgelopen tot 90 procent, als mensen tenminste vroeg behandeld worden. De doorbraak kan vele duizenden levens redden.
Lees verder

Positie verpleegkundigen opnieuw onder de loep
De beroepsvereniging van verpleegkundigen V&VN gaat opnieuw kijken naar hun standpunten over vernieuwing in de zorg, schrijven zij in een brief aan hun leden. Ze doen daarmee een verwoede poging om de opstand onder verpleegkundigen te sussen.
Lees verder

Internet ook voor niet-nerds
Belangrijke beslissingen, ze kunnen doorslaggevend zijn voor het maken van je carrière. Sommige van die beslissingen neem je op gevoel. Bij andere turf je de plussen en minnen en hak je na dagen of weken van wikken en wegen de knoop door. Iedereen die terugkijkt op zijn of haar loopbaan, ontdekt...
Lees verder

Vuurwapengeweld Amsterdam loopt spuigaten uit
De gemeenteraad van Amsterdam wil snel in debat om te kijken wat er gedaan kan worden aan het vuurwapengeweld in de stad. Dat neemt steeds grotere vormen aan. De afgelopen vier dagen waren er vijf schietincidenten geweest in de stad, waarvan één met dodelijke afloop.
Lees verder

Ryanair krijgt geen boete, Consumentenbond maakt bezwaar
De Consumentenbond is teleurgesteld dat Ryanair niet wordt aangepakt voor het ontduiken van de compensatieregels. De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) wil de vliegtuigmaatschappij geen boete opleggen.
Lees verder

Alkmaar was gewaarschuwd
De Alkmaarse ex-wethouder Victor Kloos zegt dat hij de gemeente al in 2006 heeft gewaarschuwd voor zwakke plekken in de constructie van het AZ-stadion. Zaterdag stortte een deel van het dak in.
Lees verder

Onlusten Hong Kong verhinderen winkelopening Secrid
Dit weekend zagen de oprichters van Secrid, zich genoodzaakt om de stekker uit hun Hong Kong-avontuur te trekken. De massale protesten en toenemende onlusten van de afgelopen tien weken hebben de opening van een nieuwe winkel daar verhinderd. De maker van portemonnees kreeg het advies niet naar...
Lees verder

Safesight maakt evenementen veiliger
Tijdens een evenement waar veel mensen op afkomen is het belangrijk om op het ergste voorbereid te zijn. Daarom heeft ondernemer Edo Haan zijn bedrijf Safesight opgericht.
Lees verder

Rusland ontkent evacuaties na ontploffing raket
Vorige week donderdag ontplofte een kleine nucleaire raket in het noorden van Rusland. Hoewel de autoriteiten dit eerst ontkenden, geven ze het incident nu toe. Maar ze blijven volhouden dat er weinig straling is. Morgen wordt het naastgelegen dorp desondanks geëvacueerd.
Lees verder

23 vacaturesites beschuldigen Google van oneerlijke concurrentie
23 Europese vacaturesites hebben Eurocommissaris Margrethe Vestager gevraagd om de banenzoeker van Google offline te halen. In een brief - die in handen is van Reuters - schrijven de sites dat Google op een oneerlijke manier concurreert.
Lees verder

ABN Amro: 'Olieprijs pakt lager uit'
De olieprijs pakt de komende twee jaar lager uit dan gedacht. Dat zegt ABN Amro in haar nieuwste Energiemonitor. De bank voorspelt dat zowel de vaten Brentolie als de Amerikaanse Olie tien dollar per stuk goedkoper worden. En dat komt vooral door de handelsoorlog tussen de VS en China.
Lees verder

Steeds minder campings in Nederland
Nederlanders kiezen steeds vaker voor een vakantie in eigen land. Kamperen leek altijd de nationale zomerhobby, maar het aantal campings in ons land is de afgelopen jaren juist afgenomen. Volgens de Kamer van Koophandel verdwenen er de afgelopen jaren zo'n 100 campings uit ons land.
Lees verder