woensdag 14 augustus 2019

Medeoprichter Oculus weg bij Facebook

Medeoprichter Oculus weg bij Facebook
Medeoprichter Nate Mitchell verlaat Oculus, de Facebook-dochter die VR headsets ontwikkelt. De andere oprichter Palmer Luckey was al eerder vertrokken nadat hij betrokken raakte bij een campagne voor een anti-Clinton beweging.
Lees verder

Politie waarschuwt voor fraude met QR codes
Fraudehelpdesk en de politie Oost-Nederland waarschuwen voor fraude met QR codes. Daarmee proberen fraudeurs toegang te krijgen tot bankrekeningen van […]
Lees verder

Amazon, Bellingcat en Dutch GP naar Emerce eDay
Amazon CTO Werner Vogels spreekt voor het eerst op eDay, op 10 oktober in Amsterdam Noord. De Nederlander werkt al vele jaren voor de retailer in Seattle, en is een van de drijvende krachten achter Amazon Cloud Services. Vogels wordt geïnterviewd door moderator Jim Stolze.
Lees verder

Megafusie CBS en Viacom bijna rond
De megafusie van de Amerikaanse mediaconcerns CBS en branchegenoot Viacom, bekend van filmdivisie Paramount Pictures en tv-zenders als MTV en Nickelodeon, komt rap dichterbij.
Lees verder

Walmart leidt markt voor boodschappen in VS in aantal klanten
Amazon is ondanks de overname van Whole Foods niet de grootste op de markt voor online boodschappen in de VS. De markt wordt beheerst door warenhuis Walmart. Die levert inmiddels boodschappen in nagenoeg iedere staat en wordt hooguit op de hielen gezeten door Instacart. Dat blijkt uit een analyse van Second Measure.
Lees verder

PaulCamper haalt 7 miljoen euro op voor verdere uitbreiding
PaulCamper, het deelplatform voor het huren en verhuren van campers, heeft een serie A-financieringsronde van 7 miljoen euro afgerond. De investering is afkomstig van een consortium van marktplaatsspecialisten als Adevinta, FJ Labs en All Iron Ventures.
Lees verder

Facebook werkt aan eigen 'krantenkiosk'
Facebook heeft naar verluidt diverse grote mediapartijen elk 3 miljoen dollar per jaar toegezegd voor een nieuwe dienst die vergelijkbaar is met Apple News Plus. Daarbij kunnen voor een vast bedrag per maand onbeperkt artikelen worden geraadpleegd.
Lees verder

Too Good To Go: '1 miljoen maaltijden gered'
Too Good To Go heeft inmiddels meer dan 800.000 geregistreerde app-gebruikers die bij ruim 2000 aangesloten restaurants door heel Nederland terechtkunnen voor eten dat tegen sluitingstijd over dreigt te blijven.
Lees verder

Serviceplan Group breidt activiteiten in Nederland uit
Serviceplan Group, naar eigen zeggen de grootste onafhankelijke bureaugroep in Europa, breidt haar diensten in Nederland uit. Met Mediaplus Nederland verenigt Serviceplan Group alle merk-, communicatie- en mediadiensten onder één dak in Amsterdam.
Lees verder