woensdag 14 augustus 2019

Massale doorverkoop tickets Lowlands door regenweer

Massale doorverkoop tickets Lowlands door regenweer
Het gaat dit weekend heel hard regenen en dat is dikke pech voor bezoekers van festival Lowlands. Want mensen verkopen massaal hun tickets. Je kunt zelfs voor minder dan de helft een ticket op de kop tikken.
Lees verder

'Onderzoek rentebeleid ECB heeft weinig zin'
CDA-kamerlid Pieter Omtzigt wil onderzoek laten doen naar het rentebeleid van de Europese Centrale Bank. Niet alleen Omtzigt, maar steeds meer mensen hebben kritiek op dit beleid. Zo ook hoogleraar Sylvester Eijffinger. Hij schreef er dit weekend nog een column over in het FD.
Lees verder

Salvini en Berlusconi komen samen in aanloop crisisoverleg
Op dit moment heeft de Italiaanse vicepremier en Lega-leider Matteo Salvini een onderonsje met Silvio Berlusconi. Salvini wil graag de huidige premier Conte wegstemmen met een motie van wantrouwen en zo snel mogelijk nieuwe verkiezingen uitroepen. Hij staat namelijk hoog in de peilingen met zijn...
Lees verder

Denktank IfG: 'Brits parlement kan Brexit niet stoppen'
De kans op een 'no-deal-Brexit' wordt met de dag groter. En als het zo ver is, kan het Britse parlement vrijwel niets doen om Boris Johnson tegen te houden uit de Europese Unie te stappen. Dat blijkt uit een rapport van de Britse politieke denktank 'Institute for Government'.
Lees verder

Twee Nederlanders riskeren hoge gevangenisstraf voor drugshandel in Hongarije
De twee Nederlanders die zijn opgepakt op verdenking van drugshandel op het Hongaarse festival Sziget, hangen mogelijk een hele hoge gevangenisstraf boven het hoofd. Dat zegt strafrechtadvocaat Bart van Elst. Maar of ze hun straf ook in Nederland kunnen uitzitten, hangt af van de strafmaat.
Lees verder

Opmars Nederlandse groene stroom stokt
Groene energie uit Nederland wordt er bepaald niet populairder op. Dat blijkt uit een analyse van BNR dat cijfers heeft opgevraagd bij energievergelijkers PriceWise en Gaslicht.com.
Lees verder

Meer mensen met vaste baan
Het aantal werknemers met een vaste arbeidsrelatie is opnieuw gestegen. In het tweede kwartaal hadden 5,5 miljoen werknemers een vaste arbeidsrelatie, 193.000 meer dan een jaar eerder. Dat blijkt uit de laatste cijfers over de arbeidsmarkt van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees verder

Wagons vol wijn, bier en machineonderdelen naar China
Nederlandse ondernemingen lijken te profiteren van de handelsoorlog tussen de VS en China. Dat schrijft het FD. Om minder afhankelijk te zijn van de Verenigde Staten richt China de blik steeds meer op Europa en dus ook op Nederland.
Lees verder

'Leger China klaar om naar Hong Kong te gaan'
Na een dag vol spanningen gisteren tussen demonstranten en de politie is het weer rustig op het vliegveld van Hong Kong. De meeste betogers zijn vannacht naar huis gegaan, meldt het Duitse persbureau DPA.
Lees verder

'Goed dat Halsema incident rond zoon overlaat aan parket-Haarlem'
De 15-jarige zoon van de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema blijkt een maand geleden te zijn opgepakt. Volgens De Telegraaf ging het om een gewapende overval, maar Halsema spreekt dat in een open brief tegen.
Lees verder

Onderzoek naar blockchain-toepassingen voor stijgt explosief
Mogelijke toepassingen van de blockchain liggen onder een vergrootglas in het vastgoed. Dat blijkt uit onderzoek van Jan Veuger, lector Blockchain aan de Saxion Hogeschool, ingezien door BNR. Waar tussen 2015 tot en met 2017 nog 36 procent van de blockchain-onderzoeken zich richtte op vastgoed, was...
Lees verder

'FNV moet zich niet bemoeien met AOW'
De FNV wil dat de AOW omhoog gaat om de pensioenen op peil te houden. Ondanks het pensioenakkoord lijkt een korting van de pensioenen onontkoombaar. Door de AOW te verhogen kan de koopkracht van ouderen op peil blijven, denkt de vakbond.
Lees verder