vrijdag 16 augustus 2019

Malafide Android-apps in Play Store 101 miljoen keer gedownload

Malafide Android-apps in Play Store 101 miljoen keer gedownload
Het lukt Google maar niet om een einde te maken aan malafide Android apps in de Google Play Store. Weer zijn dertig van die apps ontdekt die 101 miljoen keer waren gedownload. Daaronder woordenboeken, online kaarten en audiospelers.
Lees verder

Apple verschaft werk aan 2,4 miljoen Amerikanen
Apple verschaft naar eigen zeggen werk aan 2,4 miljoen Amerikanen. Zelf heeft het bedrijf 90.000 Amerikanen op de loonlijst staan. Tegen 2023 zijn dat er nog eens 20.000 meer. In Seattle worden op korte termijn 2000 nieuwe werknemers gevestigd.
Lees verder

Holidayguru, Bebsy en Vakantiediscounter scoren met organisch verkeer
Holidayguru, Bebsy en Vakantiediscounter zijn volgens nieuw onderzoek van OAK de snelstgroeiende online reisorganisaties in Nederland gemeten naar organische groei. Daarbij zijn bezoekers via een niet-betaalde weg op een website of domein beland.
Lees verder

Spotify test hogere tarieven
Spotify wil de tarieven voor zijn diensten gaan verhogen, tot wel 13 procent. In Scandinaviƫ wordt dat nieuwe tarief binnenkort al getest voor gezinsabonnementen, meldt Bloomberg.
Lees verder

WordPress wil onveilige sites automatisch updaten
WordPress wil oudere versies van zijn contentplatform automatisch updaten. Zo kan worden voorkomen dat er misbruikt van wordt gemaakt.
Lees verder

200.000 Nederlanders raadplegen gijzelsoftwareplatform
Het platform No More Ransome, met informatie over gijzelsoftware, wordt na drie jaar inmiddels door bijna 200.000 Nedelanders geraadpleegd. Wereldwijd trekt de site 2,5 miljoen bezoekers, volgens cijfers van Europol.
Lees verder

Bezorger Postmates zet beursgang toch door
De Amerikaanse maaltijdbezorger Postmates dient volgende maand het papierwerk in voor zijn beursgang. Ondanks geruchten over verkoop aan een derde partij als DoorDash, lijken de plannen voor een initial public offering (IPO) in het derde kwartaal toch door te gaan.
Lees verder

Diva World Wide stelt directeur Igo Geurtjens aan voor verdere groei
Per 1 september 2019 zullen de internationale activiteiten van Diva World Wide worden geleid door Igo Geurtjens. Geurtjens was voorheen bureaudirecteur van @msterdam & Virtube.
Lees verder

Antwerps bedrijf verzorgt dronestransporten tussen ziekenhuizen
Het Antwerpse bedrijf Helicus verzorgt eind september dronetransporten van onder meer weefsel, bloed en medicijnen tussen de ziekenhuizennetwerken GZA, ZNA en Helix. In totaal gaat het om 21 vestigingen.
Lees verder