vrijdag 2 augustus 2019

Lage gasprijs raakt Shell extra hard

Lage gasprijs raakt Shell extra hard
De nettowinst van Shell kwam met 3,5 miljard euro 26 procent lager uit dan vorig jaar - een flinke tegenvaller voor analisten. Oorzaken: lagere olie- en gasprijzen, zwakkere raffinagemarges en hogere voorzieningen.
Lees verder

Politie weet agenten met migratieachtergrond niet vast te houden
Jonge politieagenten met een migratieachtergrond haken vaak binnen twee jaar af bij de politie. Er komen wel mensen bij, maar er vertrekken er ongeveer evenveel. Daardoor blijft het aandeel politieagenten met een migratieachtergrond ongeveer gelijk in het korps.
Lees verder

VVD wil opheldering over ruimtestrategie Defensie
De VVD wil opheldering over de ruimtestrategie van de Nederlandse krijgsmacht. De partij stelt Kamervragen aan minister Bijleveld van Defensie naar aanleiding van een uitzending van BNR De Wereld over de militarisering van de ruimte.
Lees verder

Erdogan biedt enkel pleisters voor doodzieke Turkse economie
Aan de recessie in Turkije lijkt geen einde te komen. De oplossing: de kredietvoorzieningen stopzetten, meent ABN Amro-econoom Nora Neuteboom. Maar het tegenovergestelde gebeurt.
Lees verder

GGD stelt HIV-preventiepil beschikbaar
Er is jaren over gediscussieerd en gelobbyd, maar nu is het toch écht zo ver: het HIV-preventiemiddel PreP is in Nederland beschikbaar. Vanaf vandaag wordt PrEP via de GGD gesubsidieerd verstrekt aan mensen met een verhoogd risico op HIV.
Lees verder

Aviclaim eist compensatie voor gedupeerde Schipholpassagiers
Claimorganisatie Aviclaim gaat een financiële compensatie eisen voor passagiers die de dupe werden van de storing bij Schiphol afgelopen week. Het was vorige week een enorme chaos op het vliegveld door een storing met het brandstofsysteem.
Lees verder

XTC-gebruikers kruipen te snel achter het stuur
Het lijkt zo simpel. Als je XTC hebt gebruikt, kun je niet achter het stuur. Maar kennelijk is het toch ingewikkelder dan het lijkt. Want in Utrecht is vandaag een campagne begonnen die precies dát aan jongeren moet duidelijk maken.
Lees verder

Dijsselbloem in de wachtkamer voor topjob IMF
Morgen valt de beslissing of Jeroen Dijsselbloem de nieuwe baas van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) wordt. De Europese ministers van financiën zijn het niet eens geworden over wie ze willen aandragen. En dus gaat er gestemd worden over vijf kanshebbers.
Lees verder

Doorbraak in onderzoek omzetten bloedgroep
Het is Canadese wetenschappers gelukt om bloed uit de 'A' bloedgroep om te zetten naar een 'O' bloedgroep. Dit is goed nieuws, want de bloedgroep o negatief is een universele donor. Iedereen kan bloed van deze bloedgroep ontvangen. En dus zou hiermee een einde kunnen worden gemaakt aan...
Lees verder

Burgers weten AED beter te vinden
2500 mensen zijn het afgelopen jaar dankzij een AED succesvol gereanimeerd, dat blijkt uit cijfers van de Hartstichting. Ook het aantal burgerhulpverleners is fors toegenomen, van 170.000 naar 250.000. Er hangen nu 20.000 AED's in Nederland, vorig jaar waren dat er 15.000.
Lees verder

Inflatie in de lift
Na jaren tegenvallende inflatiecijfers is er in het eerste halfjaar van 2019 een trendbreuk zichtbaar: de inflatie stijgt. Naast hogere consumentenprijzen gaan ook de lonen weer omhoog. Dat blijkt uit cijfers van Centraal Bureau voor de Statistiek. Goed nieuws, zegt hoogleraar internationale...
Lees verder

VS-China: President Trump kondigt nieuwe importheffingen aan
President Trump heeft aangekondigd dat hij nieuwe importheffingen gaat doorvoeren op producten uit China die tot nu toe nog niet extra waren belast. President Trump doet dat omdat de Chinese president Xi Jinping zich volgens hem niet aan de afspraken houdt. Die had onder meer beloofd meer...
Lees verder