vrijdag 16 augustus 2019

Groeicijfers CPB wisselend ontvangen

Groeicijfers CPB wisselend ontvangen
Afremmende groei, bezorgde ondernemers en een boze oppositie. Niet iedereen is blij met de 1,4 procent economische groei die het CPB voorspelt voor volgend jaar. De Tweede Kamer is nog met reces. Maar verslaggever Sophie van Leeuwen wist toch wat politici voor haar microfoon te krijgen.
Lees verder

Nedap: geen last van lek in database
Het Nederlandse bedrijf Nedap zegt dat het grote lek in een database met biometrische gegevens geen gevolgen had voor het bedrijf. Het lek werd gisteren bekend, maar Nedap was toen niet te bereiken. Techredacteur Wesley Schouwenaars wist ze nu te pakken te krijgen.
Lees verder

Labour-leider Corbyn wil Britse regering wippen
De Britse Labour-leider Jeremy Corbyn heeft een plan gelanceerd om een no deal-Brexit te voorkomen. En nu blijken opstandige Conservatieven wèl bereid te zijn om met hem te praten.
Lees verder

'Isolatie-subsidie bij lange na niet genoeg'
De 84 miljoen euro subsidie die het kabinet heeft uitgetrokken voor de isolatie van woningen is veel te weinig. Dat zegt de Vereniging Eigen Huis.
Lees verder

Kamer woedend over nieuwe problemen bij CBR
De vier coalitiepartijen hebben Kamervragen gesteld en willen dat minister Cora van Nieuwenhuizen de Tweede Kamer maandelijks informeert over de stand van zaken bij het CBR. De instantie heeft opnieuw geblunderd, deze keer met de medische gegevens van tientallen mensen.
Lees verder

'Lek biometrische data had voorkomen kunnen worden'
Het Nederlandse bedrijf EasySecure waarschuwt al een paar jaar voor de cloudversie van BioStar 2. Gisteren werd bekend dat de biometrische gegevens in die database onversleuteld waren opgeslagen.
Lees verder

Trump: 'Xi, ga zelf met demonstranten praten!'
President Trump spoort in een tweet zijn Chinese collega Xi aan om persoonlijk te gaan praten met de demonstranten in Hong Kong. Eerder zei Trump nog dat er eerst een humane oplossing in Hong Kong moet komen, voordat er tussen China en de VS gepraat kan worden over een handelsdeal.
Lees verder

Recordaantal vrouwelijke burgemeesters
Nog nooit telde Nederland zoveel vrouwelijke burgemeesters als nu. Inmiddels staan er in 101 gemeenten een vrouw aan het roer.
Lees verder

Nederlands paspoort blijft populair onder Britten in ons land
Het aantal Britten dat in verband met de Brexit de Nederlandse nationaliteit wil, blijft hoog. Dat blijkt uit cijfers van de IND en het CBS. In totaal vroegen 1300 Britten afgelopen jaar een Nederlandse nationaliteit aan.
Lees verder

Zonneparken worden gecontroleerd op witwassen
De wet Bibob, die wordt gebruikt om witwassen tegen te gaan, wordt ook ingezet bij de aanleg van zonneparken, Dat schrijft het Financieele Dagblad. Gemeenten geloven niet altijd dat de aanleg daarvan zuivere koek is. En dat maakt de komst van een aantal zonneparken onzeker. De ontwikkelaars van...
Lees verder

We worden steeds meer vitaal ouder, hoe lossen we dat financieel op?
Hoogopgeleide ouderen blazen steeds later hun laatste adem uit en kunnen steeds langer gezond van hun oude dag genieten, blijkt uit cijfers van het CBS. Dat kan leuk zijn, alleen brengt het wel wat financiële problemen met zich mee. Want hoe zorg je ervoor dat je zo goed en lang mogelijk van je...
Lees verder

Kritiek op Trump uit onverwachte hoek
Een simpele tweet van president Trump gaf Israël voldoende steun om het bezoek van twee kritische Amerikaanse Congresleden aan het land te blokkeren. Volgens Trump haten Rashida Tlaib en Ilhan Omar alle joden en staat Israël volledig in zijn recht om de twee te weigeren.
Lees verder