woensdag 7 augustus 2019

Google wraakt raadsheer na ‘objectief gerechtvaardigde vrees voor partijdigheid’

Google wraakt raadsheer na 'objectief gerechtvaardigde vrees voor partijdigheid'
Het Gerechtshof Den Haag blijkt eind juli een wrakingsverzoek van Google te hebben gehonoreerd. Het Hof spreekt van een 'objectief gerechtvaardigde vrees voor partijdigheid' in een zaak waarbij Google op last van de rechter enkele zoekresultaten moest blokkeren in Google Search.
Lees verder

ING introduceert keurmerk voor kwaliteit mobiele verbindingen in gebouwen
De vastgoedfinancieringstak ING Real Estate Finance introduceert het keurmerk WiredScore om vastgoedeigenaren te helpen hun gebouwen technologisch toekomstbestendig te maken. Het keurmerk geeft inzicht in de kwaliteit van de internet en mobiele verbindingsmogelijkheden in een gebouw.
Lees verder

bol.com sluit 3000 nieuwe verkooppartners aan
Bol.com heeft in het afgelopen kwartaal 3000 nieuwe verkooppartners aangesloten en 1,3 miljoen nieuwe producten toegevoegd. De omzet van de verkooppartners steeg in een jaar tijd met 34 procent naar 795 miljoen euro, zo blijkt uit een toelichting op de kwartaalcijfers.
Lees verder

'Vitale infrastructuren in Nederland kwetsbaar voor hackers'
Vitale infrastructuren moeten anders beveiligd worden dan tot nu toe is gebeurd. Dat is één van de belangrijkste aanbevelingen uit het omvangrijke rapport Online Discoverability and Vulnerabilities of ICS/SCADA Devices in the Netherlands, in opdracht van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) van het Ministerie van Justitie en Veiligheid uitgevoerd door de Universiteit Twente.
Lees verder

LEGO brengt AR spel op de markt
LEGO heeft het augmented reality-spel LEGO Hidden Side nu officieel in Nederland uitgebracht. Het is het eerste LEGO spel waarin de online en offline wereld worden gecombineerd via augmented reality.
Lees verder

Bezorgrobot Amazon Scout arriveert in Californië
De bezorgrobot Amazon Scout maakt deze week zijn eerste rondes in Californië. In Irvine rijdt de Scout gedurende daglicht. De […]
Lees verder

Johan Derksen start eigen radiozender
Voetbalcommentator Johan Derksen start een eigen internet radiozender onder de naam Grolloo Radio.
Lees verder

Groeiende kritiek op foute wervingsactie Nextdoor
De Consumentenbond dringt aan op onderzoek naar de werkwijze van het van oorsprong Amerikaanse bedrijf Nextdoor. Nextdoor werft voor zijn buurtapp nieuwe klanten en gebruikt daarvoor namen van gebruikers zonder hun nadrukkelijke toestemming.
Lees verder

Bijna dubbel zoveel vloggers
In de informatie- en communicatiesector nam het aantal bedrijven met 67 procent het sterkste toe in tien jaar tijd. Zo steeg het aantal IT-dienstverleners aanzienlijk en verdubbelde het aantal filmproducenten en vloggers bijna, meldt het CBS. Om hoeveel vloggers het gaat wordt overigens niet duidelijk.
Lees verder