maandag 12 augustus 2019

Fairphone presenteert eind augustus nieuwe smartphone

Fairphone presenteert eind augustus nieuwe smartphone
Het Nederlandse bedrijf Fairphone zal aan de vooravond van de elektronicabeurs IFA in Berlijn eind augustus zijn nieuwste duurzame smartphone presenteren. De uitnodigingen voor de pers zijn reeds verstuurd.
Lees verder

Huawei lanceert eigen systeemsoftware voor zijn smartphones
Huawei heeft vrijdag eigen systeemsoftware voorgesteld ter vervanging van Android op haar smartphones. Het gaat om HongmengOS, maar in het westen wordt de naam HarmonyOS gehanteerd.
Lees verder

Rechtszaak tegen Facebook dreigt over gezichtsherkenning
Er komt alsnog een rechtszaak tegen Facebook over het illegaal vergaren van biometrische gegevens van miljoenen gebruikers. Een groep Facebook gebruikers uit Illinois beroept zich daarbij op de Biometric Information Privacy Act.
Lees verder

Groot deel van Symantec gaat naar Broadcom
Chipfabrikant Broadcom heeft een belangrijk deel van het antivirusbedrijf Symantec overgenomen voor 10,7 miljard dollar. De consumentendivisie beter bekend als Norton Lifelock blijft in handen van Symantec.
Lees verder

Trump wil sociale media aanpakken wegens 'linkse vooringenomenheid'
De Trump administratie wil dat er meer controle komt op sociale media en wil dat overheidsinstanties als FCC en FTC toezicht gaan houden. Bij de regering van Trump bestaat de indruk dat bedrijven als Twitter en Facebook conservatieve geluiden onderdrukken.
Lees verder

Infographic: Samsung S Pen vernieuwd
Samsung lanceerde afgelopen week de nieuwe Galaxy Note10 en Note10+, met als belangrijke toevoeging een nieuwe versie van de S Pen. Dat slimme pennetje was er al bij de lancering van de eerste Note in 2011. De nieuwe S Pen kan 10 uur mee op een volle lading en herkent dankzij een 6-assige sensor ook handgebaren.
Lees verder

Minder tv-abonnees door ander kijkgedrag jongeren
De totale markt voor tv-diensten voor consumenten in Nederland gaat structureel achteruit omdat vooral jongeren minder afhankelijk zijn van traditionele tv-diensten. Die conclusie trekt Telecompaper.
Lees verder

The VR Room opent eerste locatie in Amsterdam
Op 1 september opent The VR Room haar deuren in Amsterdam. In Sloterdijk is een oppervlakte van 400 vierkante meter […]
Lees verder

Flink aantal boetes in Amsterdam uitgedeeld voor illegale vakantieverhuur
In totaal werd door de gemeente Amsterdam in juli voor 387.000 euro aan boetes uitgeschreven voor illegale verhuur en het niet melden van vakantieverhuur. Vaak gaat het om woningen die via Airbnb worden aangeboden.
Lees verder