dinsdag 13 augustus 2019

Bol.com en Delhaize schakelen een versnelling hoger in samenwerking

Bol.com en Delhaize schakelen een versnelling hoger in samenwerking
Delhaize en bol gaan een nauwere samenwerking in Vlaanderen aan. Niet alleen is er een uitbreiding voorzien van bol.com afhaalpunten bij Delhaizewinkels, half augustus start ook een eerste commerciƫle samenwerking tussen bol.com en Delhaize in het kader van de Terug-naar-school-periode.
Lees verder

Verzet tegen veiling zoekmachines op Android toestellen
Europese internetbedrijven als Ecosia, Qwant en DuckGoGo verzetten zich tegen het plan van Google om een een veiling te houden voor de selectie van zoekmachines op Android-toestellen.
Lees verder

Nike start schoenenabonnement
Nike is afgelopen maandag een abonnementsdienst gestart voor kinderschoenen na een twee jaar durende proef onder 10.000 deelnemers.
Lees verder

23 banensites willen dat EU Google for Job aanpakt
23 banensites waaronder Best Jobs Online, Intermedia en Jobindex, hebben volgens Reuters een klacht gedeponeerd bij Eurocommissis Margretha Vestager over Google. Zij willen dat de internetgigant tijdelijk stopt met zijn banenzoekmachine Google for Job omdat er sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie.
Lees verder

Britse Ofcom kan sociale media aanpakken
De Britse telecomtoezichthouder Ofcom krijgt mogelijk meer bevoegdheden om sociale media-bedrijven als Facebook, Twitter en YouTube te beboeten als zij kinderen niet voldoende beschermen tegen pornografie en geweld. De maatregelen gaan in principe 19 september 2020 in.
Lees verder

JD.com zet verlies om in winst
Het Chinese e-commerce bedrijf JD.com, een belangrijke concurrent van Alibaba, heeft omgerekend 21,9 miljard dollar omzet gedraaid in het tweede kwartaal. Dat is 22,9 procent meer dan een jaar geleden. De winst bedroeg 330 miljoen, een groot verschil met vorig jaar, toen nog verlies werd geleden.
Lees verder

HelloFresh dit jaar naar 250 miljoen maaltijden
Maaltijdboxbezorger HelloFresh heeft in het tweede kwartaal voor het eerst een aangepaste operationele resultaat (aebitda) geboekt van 18,3 miljoen euro. In 2018 leed het Duitse bedrijf nog 4 miljoen euro verlies. De omzet steeg 37 procent naar 437 miljoen euro.
Lees verder

FNV: Flixbus doekt tegen de afspraken in Eurolines Nederland op
Het Europese langeafstand OV-bedrijf Flixbus sluit tegen de afspraken in de deuren van de onlangs overgenomen concurrent Eurolines. Het gaat om de kantoren Amsterdam Duivendrecht, Rotterdam en Den Haag. De medewerkers van Eurolines Nederland voelen zich gebruikt, meldt FNV.
Lees verder

Snap blijft het proberen: nieuwe versie camerabril Spectacles
Hoewel het nooit een groot succes is geworden, gaat Snap door met de verkoop van zij Spectacles camerabrillen. De derde versie, die dinsdag werd onthuld, bevat twee HD camera's en ook een nieuwe behuizing.
Lees verder