vrijdag 9 augustus 2019

Afvalcrisis zal Amsterdammers flink raken in portemonnee

Afvalcrisis zal Amsterdammers flink raken in portemonnee
Door de afvalcrisis wordt het ophalen van vuilnis voor Amsterdammers de komende jaren flink duurder. Dat stelt Raymond Gradus, hoogleraar Bestuur en Economie publieke sector aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De vier verbrandingsovens die stilliggen en het tijdelijk verbod op nieuwe contracten...
Lees verder

Nederland moet nieuwe zonneparken anders organiseren
Nederland zal de manier waarop zonneparken tot stand komen anders moeten gaan organiseren. Dat zegt energiedeskundige Wim Sinke van TNO. De capaciteit van het elektriciteitsnetwerk is niet toegerust op de 'hausse' aan losse initiatieven van de afgelopen jaren volgens netwerkbeheerder Alliander.
Lees verder

20 jaar Poetin aan de macht in Rusland
Hij is niet meer weg te denken als Russische machthebber: Vladimir Poetin! En het is feest voor hem, want vandaag precies 20 jaar geleden werd hij premier van dat enorme land in het Oosten. Hij bracht Rusland terug op het wereldtoneel, ondanks en misschien wel dankzij het ene schandaal na het...
Lees verder

Opnieuw druk verkeersweekend op Europese wegen
Dit weekend wordt het zeer druk op de Europese wegen, waarschuwt de ANWB. Het is de beruchte zwarte zaterdag en miljoenen vakantiegangers zijn onderweg naar hun vakantiebestemming óf op weg terug naar huis.
Lees verder

Regering Italië staat op instorten
De coalitie in Italië lijkt stuk te lopen. Vice-Premier Matteo Salvini wil dat er nieuwe verkiezingen uitgeroepen worden. De leider van partij Lega Nord ziet namelijk nog weinig heil in de samenwerking met de Vijfsterrenbeweging in de coalitie.
Lees verder

Radar brengt illegale drones in beeld
Nederland is een 'droneradar' rijker. Sinds deze week staat er in Enschede een speciale radar om illegale drones op te sporen. Het dronetestcentrum Space53 hoopt zo te ontdekken wat zich allemaal in ons luchtruim afspeelt.
Lees verder

Uber laat beleggers schrikken met miljardenverlies
Uber, het bedrijf achter de taxi-app en achter maaltijdbezorger Uber Eeats, heeft over het afgelopen kwartaal een verlies geleden van meer dan 5 miljard dollar. Het viel beleggers op Wall Street rauw op het dak.
Lees verder

Groei in de transportsector vlakt af
Voor het eerst in jaren neemt het tekort aan arbeidskrachten in de transportsector af. Dat blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Het aantal vacatures in de sector neemt af omdat bedrijven minder grondstoffen en producten vervoeren.
Lees verder

Milieuactivisten MOB willen vergunningen aanvechten
Milieuactivistische club MOB wil een groot aantal vergunningen aanvechten op het gebied van wegenaanleg, woningbouw en landbouw. Dat schrijven zij in een open brief aan premier Rutte. Zolang er niets wordt gedaan om de stikstofuitstoot omlaag te brengen, zien zij dat als oorlogsverklaring van de...
Lees verder

Amerikanen dreigen troepen terug te halen uit Duitsland
De Verenigde Staten dreigen de militaire troepen die zich nu in Duitsland bevinden weg te halen, zegt Richard Grenell, de Amerikaanse ambassadeur in Berlijn. Ze vinden namelijk dat Duitsland té weinig geld uitgeeft aan defensie.
Lees verder

'Val Italiaanse regering strategie van ambitieuze Salvini'
De regering in Italië is nog niet gevallen, maar Italiaanse media hebben de nieuwe verkiezingen al gepland: eind oktober. Vicepremier en leider van coalitiepartij Lega, Matteo Salvini, heeft namelijk zijn vertrouwen in de samenwerking met de Vijfsterren-beweging opgezegd.
Lees verder

'Russen vielen partners Nederlandse militairen lastig'
Partners van uitgezonden Nederlandse militairen zijn telefonisch belaagd. De daders zouden zeer waarschijnlijk uit Rusland afkomstig zijn, zo meldt de Telegraaf. Het is opvallend, want de betrokken militairen waren tijdens de incidenten gestationeerd in de Baltische staten.
Lees verder