vrijdag 30 augustus 2019

10 gemeenten experimenteren met legale wiet

10 gemeenten experimenteren met legale wiet
Het wiet-experiment gaat er nu echt komen. Zo'n 79 coffeeshops nemen 4 jaar lang in 10 gemeente eraan deel. Vandaag werden ze officieel gepresenteerd in Den Haag.
Lees verder

Buitenlandse diplomaten vieren fietsend de bevrijding
'Fietsen voor vrijheid'. Zoiets moet de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra hebben gedacht toen hij zijn collega's uitnodigde voor een flinke fietstocht. Door het Brabantse land, langs de route die de bevrijders 75 jaar geleden ook aflegden om Nederland te ontdoen van de Duitse bezetting. En dus:...
Lees verder

1,5 miljoen Britten tekenen petitie tegen schorsing parlement
In het Verenigd Koninkrijk tekenden bijna anderhalf miljoen mensen de petitie die Boris Johnson ervan moet weerhouden het parlement te schorsen om zo een harde Brexit zonder veel democratische obstakels voor elkaar te krijgen. 'Men is boos', zegt correspondent Joost Dobber.
Lees verder

Machtswissel in Italiƫ, minder clash met Brussel?
Italiƫ krijgt een links-populistische regering nu de rechtse en luidruchtige Lega-leider Salvini buitenspel is gezet. Iets eerder vandaag kreeg Guisseppe Conte van de Italiaanse president de opdracht een nieuwe regering te vormen.
Lees verder

ProRail waarschuwt voor stroomtekort
ProRail waarschuwt voor een tekort aan stroom. Hierdoor kunnen in zestig baanvakken geen extra treinen rijden. Een baanvak is een spoorgedeelte tussen twee stations. Er staat ook niet genoeg spanning op de bovenleiding voor nieuwe of langere treinen.
Lees verder

Nederland lijdt meeste schade door Brexit
Het Nederlandse bedrijfsleven zal meer last hebben van een harde Brexit dan veel andere landen. Dat blijkt uit onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving. De Nederlandse economie is te internationaal, en sterk verweven met de Britse.
Lees verder

Mattel gaat op de rolmodel-tour
Speelgoedfabrikant Mattel brengt in Amerika een reeks Barbies op de markt in de vorm van vrouwelijke historische figuren. Die moeten dienen als rolmodel voor kleine meisjes. Maar kan een Barbiepop echt fungeren als rolmodel? Verslaggever Kees Dorresteijn duikt in de wereld van die dunne poppen met...
Lees verder

Hoeveel cabrio's telt Nederland?
Alles wat je altijd hebt willen weten, maar nooit hebt opgezocht. Deze zomer gaat BNR op zoek naar leuke, opvallende en soms ook serieuze feiten. Vandaag: hoeveel cabrio's rijden er in Nederland? Onze verslaggever Harmen van der Veen ging langs bij Marcel Blom van Cabrio Care.
Lees verder

'Overheden en bedrijfsleven medeschuldig aan ontbossing'
De Europese overheid en het bedrijfsleven zijn medeplichtig aan de ontbossing van de Amazone. Dat zeggen zo'n 25 Europese milieuorganisaties, waaronder Greenpeace en Milieudefensie. Zij stellen een Europese wet voor waarin het voor bedrijven verboden wordt om 'foute' goederen te importeren.
Lees verder

Stroomverbruik elektrische auto's groeit als kool; aantal laadpalen blijft achter
Elektrisch rijden is booming! Dit jaar hebben elektrische rijders al evenveel stroom van openbare laadpalen gebruikt als in heel 2017. Dat blijkt uit cijfers van de vier grote steden en de provincies, Noord-Holland, Utrecht, Flevoland, en Zuid-Holland. Toch moesten vorig jaar maar liefst 90.000...
Lees verder

Huizenkopers kiezen massaal voor 30-jaars rente
Nu de hypotheekrente een ware duikvlucht doormaakt, kiezen we er massaal voor om onze hypotheekrente zo lang mogelijk vast te zetten. Het aantal mensen dat zijn hypotheek voor 30 jaar vastzet, is sinds 2015 meer dan verviervoudigd.
Lees verder

Generatietoets moet druk op jongeren verlichten
Er moet een generatietoets komen om te voorkomen dat jongeren de dupe worden van overheidsbeleid. Dat zeggen het SER-jongerenplatform en de Sociaal Economische Raad. Er worden nu te veel wetten op elkaar gestapeld waardoor onder andere jongeren tussen de 18 en 35 jaar extra belast worden.
Lees verder