donderdag 11 juli 2019

‘Zeeuwse slag om breedbandklant verwacht’

'Zeeuwse slag om breedbandklant verwacht'
Diverse experts geraadpleegd door Omroep Zeeland verwachten dat KPN versneld glasvezel in Zeeland gaat uitrollen om kabelbedrijf Delta bij te benen. Voor 2022 wil het bedrijf de snelle internetverbinding bij 50.000 Zeeuwse huishoudens aanleggen. Dat komt neer op zo'n 30 procent van totaal aantal Zeeuwse huishoudens.
Lees verder

Minder nieuwe Belgische domeinnamen geregistreerd
Er zijn vorig jaar minder nieuwe Belgische domeinnamen geregistreerd dan in voorgaande jaren, 226.727 versus 245.087 in 2017. 86,55 procent van de .be-registraties werd vernieuwd. Dat blijkt uit het jaarverslag van DNS Belgium.
Lees verder

EDC Retail redt erotiekbedrijf Pabo
EDC, het bedrijf achter EasyToys.nl, neemt erotiekbedrijf Pabo 4.0 over dat 8 juli failliet werd verklaard. Door de geplande acquisitie wordt EDC naar eigen zeggen een van de grootste online retailers van seksspeeltjes in Europa.
Lees verder

'Google luistert via Google Home huiselijke gesprekken af'
Medewerkers van Google luisteren gesprekken mee die Nederlanders voeren met hun slimme Google-assistent. Dat gebeurt zonder dat Google daar vooraf duidelijkheid over geeft. Een Belgische medewerker die in opdracht van Google dagelijks geluidsfragmenten beluistert, heeft zo'n duizend audiofragmenten gedeeld met de VRT.
Lees verder

Record aantal mobiele games gedownload
In het tweede kwartaal is wederom een recordaantal mobiele games gedownload uit de appwinkels van Apple en Google: in totaal 11,2 miljard volgens marktvorser AppAnnie.
Lees verder

Ook Amazon luistert gesprekken (via Alexa) af
Het meeluisteren van gesprekken die zijn opgenomen via spraakassistenten wordt niet alleen gedaan door Google, maar ook door Amazon. Gisteren onthulde de VRT dat medewerkers van Google gesprekken meeluisteren die Vlamingen en Nederlanders voeren met hun slimme Google-assistent. Dat gebeurt zonder dat Google daar vooraf duidelijkheid over geeft. In sommige gevallen gaat het om huiselijke gesprekken die per ongeluk door de assistent zijn opgenomen.
Lees verder

Nintendo Switch Lite vanaf 20 september te koop
De langverwachte Nintendo Switch Lite komt 20 september beschikbaar in drie verschillende kleuren en is zeker 100 dollar goedkoper dan zijn voorganger, maar mist dan ook enkele eigenschappen.
Lees verder

Ruim 7 miljoen huishoudens nemen multiplay af
Er zijn in Nederland meer dan 7 miljoen huishoudens die multiplay-abonnementen afnemen. In het eerste kwartaal van dit jaar werd het aantal van 7,03 miljoen behaald, waar de teller voor de jaarwisseling op 6,995 miljoen bleef steken. Dat blijkt uit het kwartaalrapport Dutch Consumer Multiplay Market van Telecompaper.
Lees verder

'Groei online reclameuitgaven vlakt af na 2021'
De groei in online reclameuitgaven neemt af en ligt in 2021 op nog maar negen procent, het laagste niveau in twee decennia.
Lees verder