donderdag 4 juli 2019

VVD stelt vragen over hogere BPM

VVD stelt vragen over hogere BPM
De verkoopcijfers van personenauto's is in de eerste zes maanden van het jaar gedaald. Dat komt voor een deel door de hogere aanschafbelasting, de BPM. Reden voor de VVD om Kamervragen te stellen aan de staatssecretaris van Financiën en de minister van Infrastructuur en Waterstaat.
Lees verder

Verenigd Koninkrijk rolt 5G uit
Hoewel het Verenigd Koninkrijk en Duitsland beginnen met het uitrollen van 5G kan Nederland nog steeds snel inhalen in de ontwikkeling van het supersnelle mobiele internet. Dat zegt Dirk Strijker, hoogleraar plattelandsgeografie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Dat is ook nodig als we ooit...
Lees verder

HEMA naar VS en Canada
HEMA steekt de grote oceaan over. Het Nederlandse warenhuis breidt uit naar Canada en de VS. Volgens CEO Tjeerd Jegen een historische stap.
Lees verder

Sassoli nieuwe voorzitter Europees Parlement
Het Europees Parlement heeft een nieuwe voorzitter gekozen: de Italiaan David Sassoli. Daarmee is het laatste stukje van de Europese banenpuzzel gelegd.
Lees verder

Lelystad Airport 'zo snel mogelijk' open
Lelystad Airport gaat definitief niet open in april 2020, zoals eigenlijk de bedoeling was, maar wel zo snel mogelijk. Dat zegt minister Van Nieuwenhuizen.
Lees verder

Wat willen we met de Wallen?
De prostitutie op de Amsterdamse Wallen moet misschien helemaal verdwijnen. Burgemeester Halsema vindt de situatie er 'onacceptabel'.
Lees verder

Natuurmonumenten kapt met kappen
Natuurmonumenten gaat minder bomen kappen. Dat doen ze na een raadpleging van hun achterban. De overgrote meerderheid daarvan vindt het prima hoe de bossen nu worden beheerd, maar een deel vindt dat er minder gekapt moet worden. Om die tevreden te stellen, gaat het beleid op de schop.
Lees verder

Wiebes moet gasbeleid beter uitleggen
Minister Wiebes krijgt een tik op de vingers van de Raad van State. Die vindt dat hij zijn gasbeleid beter moet uitleggen.
Lees verder

Coalitie wijst migrantenplan VVD af
VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden deed vanmorgen een oproep aan het kabinet om mensen die zonder toestemming migranten uit gammele bootjes op zee oppikken, te vervolgen. Ze zouden dan een straf kunnen krijgen van maximaal vier jaar cel.
Lees verder

Bank mag klantendata niet gebruiken voor reclame
Banken mogen gegevens van klanten niet zomaar gebruiken voor reclame, zegt de Autoriteit Persoonsgegevens.
Lees verder

Rechter doet vandaag uitspraak in zaak Holleeder
Wordt het levenslang zoals geëist - of gaat het toch meer in de richting van vrijspraak, waarvoor zijn advocaat pleit? Willem Holleeder hoort vandaag wat de rechter ervan vindt. Na een proces van anderhalf jaar met veel spektakel en onverwachte wendingen, volgt de voorlopige ontknoping voor...
Lees verder

Aantal uitzendbureaus in 10 jaar gehalveerd
Het aantal uitzendbureaus neemt in een fors tempo af. In 2010 waren er nog bijna 2900 vestigingen, daarvan is nu nog de helft over. Dat blijkt uit cijfers die BNR heeft opgevraagd bij onderzoeksbureau Locatus. Volgens hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen van de Universiteit Tilburg is het aantal...
Lees verder