woensdag 10 juli 2019

Steeds meer problemen met algen

Steeds meer problemen met algen
Onschuldig lijkende algen hebben een steeds groter effect op ons eco-systeem. Landen als Mexico en Noorwegen zitten inmiddels met hun handen in het haar. Toeristen blijven weg van de stranden door stinkend zeewier en ook onder water vinden ze die algen maar niks.
Lees verder

Cora van Nieuwenhuizen (VVD) wil premier worden
VVD-minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen wil onze eerste vrouwelijke premier worden. Dat zegt ze in een interview met Elsevier. Mooie ambitie, maar gaat daar iets van terecht komen?
Lees verder

Corruptie in zaak Ridouan T.
Een hoofdagent en een boa hebben jarenlang voor topcrimineel Ridouan T. gewerkt. Dat meldt het AD op basis van een verklaring van kroongetuige Nabil B. De ontslagprocedure van de hoofdagent is twee weken geleden in gang gezet.
Lees verder

Trump en Clinton distantiƫren zich van Epstein
President Trump en oud-president Bill Clinton nemen afstand van de omstreden Amerikaanse multimiljonair Jeffrey Epstein. Sinds dit weekend zit hij in de gevangenis. Hij wordt beschuldigd van seksueel misbruik van minderjarige meisjes en in zijn huis is een grote hoeveelheid kinderporno aangetroffen.
Lees verder

Ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic mikt op beursgang
Ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic lijkt het eerste beursgenoteerde ruimtevaartbedrijf te worden. Het bedrijf wil toeristen een reisje door de ruimte laten maken en maakt zich klaar voor een beursgang. Het bedrijf gaat hiermee de strijd aan met andere ruimtevaart-giganten zoals Blue Origin en...
Lees verder

Kinderopvangtoeslag-affaire veel groter dan gedacht
De kinderopvangtoeslag-affaire bij de Belastingdienst is nog veel groter dan staatssecretaris Menno Snel de Kamer vertelde. Uit onderzoek van Trouw en RTL Nieuws blijkt dat de Belastingdienst bij mogelijk duizenden ouders onterecht kinderopvangtoeslag stopzette en terugvorderde. Drie Kamerleden...
Lees verder

Trump scheldt Britse ambassadeur uit
De president van de Verenigde Staten Donald Trump scheldt opnieuw een Britse functionaris uit op Twitter. Vandaag mag de Britse ambassadeur in Amerika, Kim Darroch, het ontgelden. Die had zich in gelekte memo's minachtend uitgelaten over president Trump.
Lees verder

Snel: 'Time out rechtszaken ouders'
Staatssecretaris van Financiƫn Menno Snel wil tijdelijk geen rechtszaken meer tegen gedupeerde ouders over kinderopvangtoeslag. Hij wil ouders de mogelijkheid geven een aanvraag in te dienen om hun procedure te pauzeren.
Lees verder

Kinderopvang kampt met personeelstekort
De kinderopvang kampt met een nijpend personeelstekort. De tekorten zijn vergelijkbaar of misschien zelfs groter dan tekorten in het basisonderwijs. Dat blijkt uit een rondgang van BNR.
Lees verder

Bijtelling vervroegd, elektrische autoverkopers misnoegd
Leaserijders die een elektrische auto in bestelling hebben staan, maar nog op levering wachten zitten met hun handen in het haar. De verdubbeling van de bijtelling, die in 2021 zou ingaan is een jaar vervroegd. En de kans dat de bestelde elektrische auto´s nog dit jaar worden geleverd is klein....
Lees verder

Studieschuld van studenten blijft stijgen na invoering leenstelsel
De studieschuld van studenten is fors gestegen. De totale schuld van studenten en oud-studenten bedroeg in 2018 maar liefst 17,5 miljard euro. Dat is bijna 5 miljard meer dan in 2015. Zo blijkt uit de meest recente cijfers van het CBS, waar economenblad ESB vandaag over schrijft.
Lees verder

Online betalen wordt moeilijker
Online betalen wordt een stuk ingewikkelder, schrijft het FD. Voor iedere transactie boven de 30 euro moet de consument vanaf half september nadrukkelijk toestemming geven, zo heeft de Europese Unie bepaald.
Lees verder