dinsdag 2 juli 2019

Sprout: The Office: hier laat Computest zelforganiserende teams shinen

The Office: hier laat Computest zelforganiserende teams shinen
In de rubriek The Office belicht Sprout de mooiste, hipste, gaafste kantoorruimtes van Nederland. In deze aflevering: bij it-bedrijf Computest bieden alle tafels ruimte aan tenminste 12 mensen, de ideale omvang van een team.
Lees verder

Platform daagt Bol.com uit met 'Deliveroo' voor boeken; organisatie opgepakt na floppen festival
Ondernemersnieuws: oprichters uitgeverij lanceren 'Deliveroo' voor boeken, festivalorganisatie laat spoor van gedupeerde ondernemers achter en World Economic Forum eert Black Bear Carbon.
Lees verder

Revenue based financing: investeren op basis van omzet, in plaats van aandelen - een nieuwe trend?
In zijn maandelijkse blog over venture capital interviewt Sjoerd Mol dit keer Joachim Blazer (ook Sprout-expert) over een alternatief voor traditionele VC-funding, waarbij je als ondernemer geen aandelen hoeft weg te geven: revenue based financing. Die vorm verdient meer bekendheid, vindt Blazer, die zelf bezig is met fundraising voor een fonds dat zich hier specifiek op richt.
Lees verder

Zo houd je een 'denkweek' als Bill Gates
Wil je als ondernemer ongestoord nieuwe idee├źn uitwerken en de visie achter je bedrijf aanscherpen? Laat je inspireren door Bill Gates, die zich twee keer per jaar een week afzondert in een afgelegen blokhut.
Lees verder

Met deze innovatie zie je al jouw post voordat het in de brievenbus ligt
Met Mijn Post in de PostNL-app weet de consument 's ochtends vroeg al welke post er die dag in zijn brievenbus ligt. Dat is niet alleen handig, maar vooral ook een effectieve manier voor ondernemers om fysieke post van digitaal gemak te voorzien.
Lees verder

Haagse game-startup: 'Investering van 78 miljoen euro komt van bekende investeringsmaatschappij'
Uit het niets plofte vrijdag in de nieuwsfeed van Bloomberg dat de amper 4 maanden oude Haagse game-startup Komodore64 zich zou hebben verzekerd van een investering van 78 miljoen euro. Er ligt een getekende overeenkomst met een bekende investeringsmaatschappij, zeggen de twee oprichters van het bedrijf, maar een naam willen zij nog niet willen prijsgeven.
Lees verder

MediaMonks-oprichter stapt in festivalapp Woov; Helpling mag geen commissie vragen
Ondernemersnieuws: Wesley ter Haar investeert in Woov, streep door Helpling-commissie en half miljoen voor Bohemian Birds.
Lees verder

Mollie haalt 'makkelijk' 25 miljoen euro op, 'We werden overspoeld met telefoontjes'
Betaaldienst Mollie heeft 25 miljoen euro opgehaald bij een groep investeerders waaronder de voormalige CFO van Airbnb. Oprichter Adriaan Mol koos bewust niet voor een investeringsmaatschappij, zegt hij tegen Sprout. 'Dit zijn mensen die in ons geloven, ook voor de lange termijn.'
Lees verder