maandag 8 juli 2019

Sprout: Deze Nederlandse startup bouwt aan de grootste digitale auto-bibliotheek van de wereld

Deze Nederlandse startup bouwt aan de grootste digitale auto-bibliotheek van de wereld
Startup van de week Imagin.studio helpt de grootste leasebedrijven en autohandelaren van de wereld bij het digitaliseren en online presenteren van hun aanbod. Die bedrijven verkopen daardoor uiteindelijk meer auto's, claimt de startup uit Utrecht.
Lees verder

Doorbraak: kabinet verlaagt inkomenseis buitenlandse startup-medewerkers, zo ziet de nieuwe regeling eruit
Het kabinet werkt aan een nieuwe verblijfsregeling voor startup-medewerkers van buiten de Europese Unie, blijkt uit een brief van de staatssecretaris van Justitie. In de nieuwe (pilot)regeling gaat het minimaal vereiste salaris fors omlaag.
Lees verder

Nina Storms grijpt macht bij Natur; ruzie zet 'ruimtebaby-plan' in ijskast
Ondernemersnieuws: Nina Storms nieuwe ceo van cannabis-sapjesmaker, ruzie tussen oprichters zet Brabantse geboorte-in-ruimte-plan op pauze en nieuwe medewerkers IT-bedrijf krijgen adellijke titel.
Lees verder

Oprichters Picnic, Young Capital en Ace & Tate bij elkaar op schoot in nieuwe broedplaats voor founders
De oprichters van een trits bekende scaleups waaronder Young Capital, Picnic en Ticketswap werken binnenkort allemaal in één pand in Amsterdam. Ze nemen hun intrek in een voormalig ziekenhuis dat ondernemer en investeerder Maarten Beucker Andreae eerder voor een onbekend bedrag in handen kreeg.
Lees verder

Hoe Kiliaan Toorenaar events slimmer maakt met Close
Met 3 miljoen euro groeigeld op zak bouwen Kiliaan Toorenaar, Wiebe Weikamp en Chris Gruijters aan een nieuwe app die de Whatsapp voor de live event-industrie moet worden. 'Als je event-bezoekers als premium klant ziet, dan gaat het pas echt vliegen.'
Lees verder

Deze 'thermostaat' voor internet zorgt voor minder strijd in gezinnen
De Nederlandse startup Myndr wil digitale disruptie in gezinnen verminderen met een fysieke knop waarmee je internetdiensten filtert. 'Er is veel aandacht voor security en privacy, maar nog te weinig voor aandacht zelf.'
Lees verder

Groeigeheimen: deze ondernemer haalde een miljoen euro op bij zijn eigen medewerkers
Je bedrijf financieren met kapitaal van je eigen medewerkers, hoe pak je dat aan? Bert-Arjan Millenaar deed het met NLC, dat medische startups bouwt. Bij dat bedrijf worden niet alleen medewerkers, maar zelfs leveranciers gedeeltelijk betaald in aandelen. 'Iedereen voelt een beetje de onrust die je als ondernemer ook voelt.
Lees verder

Bax Music wordt franchise; Crowdynews bijna ten onder
Ondernemersnieuws: Bax Music wil franchisen, Crowdynews staat op omvallen en paar milimeter regen kan ondernemer 400.000 euro schelen.
Lees verder