woensdag 3 juli 2019

Ruim miljoen euro boete voor zeven animatiebedrijven

Ruim miljoen euro boete voor zeven animatiebedrijven
Zeven animatiebedrijven hebben van de Inspectie SZW in totaal ruim één miljoen euro boete gekregen. Deze bedrijven konden door een onvolledige administratie niet aangeven hoeveel uur hun medewerkers daadwerkelijk werkten op campings of vakantieparken. De Inspectie kon daarom niet controleren of de medewerkers wel minimaal het wettelijk minimumloon kregen.
Lees verder

Financiële zelfredzaamheid van statushouders
De Inspectie SZW  heeft onderzocht in hoeverre statushouders financieel zelfredzaam zijn en in welke mate zij hierbij ondersteuning krijgen. Bekijk de onderzoeksresultaten financiële zelfredzaamheid van statushouders.
Lees verder

Twee panden in Noord-Brabant doorzocht vanwege WW-fraude
De recherche van de Inspectie SZW heeft in een strafrechtelijk onderzoek naar fraude met WW-uitkeringen op maandag 1 juli twee panden in Helmond (Noord-Brabant) doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op contant geld, administratie en computerbestanden.
Lees verder

Vijf aanhoudingen in onderzoek naar fraude in de wijkverpleging
Vijf personen zijn dinsdag 2 juli aangehouden in verband met een vermoedelijke grootschalige fraude met zorggelden in de wijkverpleging. Woningen en kantoren in Amsterdam en Almere zijn doorzocht en onder meer computers en administratie zijn in beslag genomen.
Lees verder