vrijdag 5 juli 2019

Online beveiliger Symantec mogelijk in handen van Broadcom

Online beveiliger Symantec mogelijk in handen van Broadcom
Online beveiliger Symantec komt vermoedelijk in handen van Broadcom. Daarover gaan al geruime tijd geruchten.
Lees verder

Nieuwe inpakmachine Omoda bespaart lucht in verzenddoos
Schoenenretailer Omoda zegt 130,6 ton CO2 per jaar te besparen met een nieuwe inpakmachine. Eigenlijk zijn het twee machines. De ene vouwt en lijmt de verzenddozen in elkaar, de andere plaatst binnen vier seconden het deksel op de gevulde verzenddoos, precies aansluitend op de inhoud.
Lees verder

Doorstart voor Film1 onder nieuwe eigenaar
Videoplatform Film1 maakt een doorstart dankzij SRI International, eigenaar van onder meer Filmbox en Mediabox. Op 1 augustus zouden alle activiteiten stoppen, ook het online aanbod.
Lees verder

Concept wetsvoorstel voor einde aan telemarketing-irritatie
Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) heeft haar wetsvoorstel gepubliceerd om voor consumenten en ondernemers zonder rechtspersoonlijkheid (zoals een eenmanszaak) een einde te maken aan telemarketingirritatie.
Lees verder

Pas over vijf jaar haalt 5G 4G in
Het duurt zeker nog tot 2023 voordat er meer 5G dan 4G toestellen worden verkocht. Dat verwacht onderzoeker Canalys. Hoewel hier en daar al 5G netwerken operationeel zijn, laat de grote ommekeer nog vijf jaar op zich wachten.
Lees verder

Engeland begint onderzoek marktmacht Facebook en Google
De Britse Competition and Markets Authority onderzoekt hoe Facebook en Google persoonsgegevens verzamelen en inzetten om hun macht te laten gelden op de Engelse online reclamemarkt, waar 14 miljard euro in omgaat.
Lees verder

Ksa schept duidelijkheid over zorgplicht kansspelaanbieders
De Kansspelautoriteit heeft de Leidraad Zorgplicht gepubliceerd. Met dit document geeft de toezichthouder kansspelaanbieders naar eigen zeggen handvatten om invulling […]
Lees verder

Onderwijsprofessionals werken steeds vaker vanuit de cloud
Ruim 47 procent van de Nederlandse onderwijsprofessionals denkt dat zijn of haar onderwijsinstelling binnen vijf jaar volledig vanuit de cloud werkt. 38 procent van de ondervraagden doet dit nu al, zo blijkt uit onderzoek dat SLBdiensten door PanelWizard liet uitvoeren onder 615 onderwijsprofessionals.
Lees verder

Operationele winst Samsung helft lager
Samsung zag de winst in het tweede kwartaal met de helft teruglopen. Een van de redenen is het handelsconflict tussen China en de VS, waardoor minder geheugenchips aan Huawei werden geleverd. Dat heeft de druk op de prijzen vergroot. En die geheugenchips zijn essentieel voor de fabrikant.
Lees verder