donderdag 4 juli 2019

Nieuwe broedplaats voor bedrijfsleven en wetenschap

Nieuwe broedplaats voor bedrijfsleven en wetenschap
Tijdens het iBestuurcongres heeft staatssecretaris Knops van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) op feestelijke wijze de Digicampus gelanceerd. Digicampus is een samenwerking tussen wetenschap, overheid, bedrijfsleven en inwoners. Hier worden behoeften uit de samenleving vertaald naar innovatieve overheidsdiensten voor inwoners en ondernemers. Bij de ontwikkeling van de Digicampus zijn de TU Delft, Logius, ICTU en Nederland ICT betrokken.
Lees verder

STER: omzetgroei toont ongelijk minister Slob aan
De omzet van STER is in de eerste helft van 2019 uitgekomen op 97 miljoen euro. Daarmee zijn de inkomsten 11 procent hoger ten opzichte van het eerste half jaar van 2018. Met voortzetting van deze omzetontwikkeling stevent Ster naar eigen zeggen af op een afdracht van 182 miljoen in 2019. Dat is 32 miljoen meer dan de 150 miljoen die het ministerie van OC&W heeft begroot.
Lees verder

Stichting LOEY presenteert 9 meest talentvolle vrouwelijke online ondernemers van 2019
De Stichting LOEY presenteert vandaag de negen meest talentvolle vrouwelijke online ondernemers van Nederland in 2019. Op basis van nominaties door Stichting LOEY zijn uiteindelijk negen in het oog springende ondernemers geselecteerd om kans te maken op de LOEY Talent Award 2019.
Lees verder

Nederlandse e-commercemarkt stevent af 25,7 miljard euro in 2019
De online consumentenbestedingen in het eerste kwartaal van 2019 laten een groei zien van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Met 6,5 miljard euro in het eerste kwartaal, worden voor het hele jaar de online bestedingen geschat op 25,7 miljard. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, door GfK uitgevoerd in opdracht van Thuiswinkel.org en PostNL.
Lees verder

Banenplatform Magnet.me krijgt financiering Rabobank
Het banenplatform Magnet.me voor studenten, starters en young professionals krijgt 'enkele tonnen' financiering van de Rabobank. Het exacte bedrag is niet bekend gemaakt.
Lees verder

Zalando bouwt groot distributiecentrum in Bleiswijk
Niet Amazon, maar Zalando bouwt een distributiecentrum in Bleiswijk met een oppervlakte van 19 voetbalvelden, op bedrijventerrein Greenparc. Er komen 1500 mensen te werken. Het gaat om een investering van 200 miljoen euro.
Lees verder

LG G8s ThinQ vanaf midden juli beschikbaar
De G8s ThinQ van LG, eerder dit jaar al aangekondigd op het Mobile World Congress in Barcelona, komt midden juli beschikbaar in Nederland voor 699 euro.
Lees verder

Phishers verleiden koopjesjagers met last-minute vakantieboekingen
Spammersenphishersproberenkoopjesjagerstelokkenvoorlast-minutevakantieboekingen.Deaanvallerskomenmetaanbiedingenvoornepvluchtenen-accomodaties.
Lees verder

Kinderen vanaf vijf jaar hebben al mobiele telefoon
Vanaf vijf jaar gebruiken Nederlandse kinderen al een eigen mobiel toestel. Vanaf de leeftijd van 14 jaar heeft elk kind al een eigen mobiel toestel. Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.
Lees verder