maandag 1 juli 2019

Newzoo: VS halen China in met games

Newzoo: VS halen China in met games
China verliest zijn leidende positie in de markt voor games. Eind dit jaar hebben de VS China weer ingehaald als grootste markt met een geschatte omzet van 39,6 miljard dollar. Dat is althans de schatting van het Nederlandse Newzoo.
Lees verder

Rik Ruts nieuwe managing director Business Insider Nederland
Rik Ruts is per 1 juli de nieuwe Managing Director van Business Insider Nederland, het grootste online platform voor zakelijk nieuws.
Lees verder

Ultimaker verhuist naar Utrecht
Ultimaker, fabrikant van 3D printers, verhuist het hoofdkantoor van Geldermalsen naar Creative Valley in Utrecht. Het nieuwe hoofdkantoor is gevestigd […]
Lees verder

Vast breedband enige lichtpuntje op krimpende zakelijke telecommarkt
De Nederlandse markt voor zakelijke telecomdiensten kromp ook in het eerste kwartaal van 2019. De omzet daalde 3,4 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en kwam uit op 573 miljoen euro. Dat blijkt uit het nieuwste Business Market Insight-rapport van Telecompaper.
Lees verder

Nederland krijgt een app voor identiteitsbewijs
De TU Delft ontwerpt in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken een systeem dat identiteitsbewijzen onderbrengt in een mobiele app. Dat omvat onder meer een digitale variant van paspoorten maar kan ook data uit chipkaarten bevatten.
Lees verder

Tamara Smith-Zonneveld weg als e-commerce manager bij plus
Tamara Smith-Zonneveld heeft na zeven jaar afscheid genomen als e-commerce manager bij Plus Retail. Dat meldt zij op LinkedIn.
Lees verder

Italiaanse boete voor Facebook
Facebook heeft een forse boete van 1 miljoen euro gekregen van de Italiaanse pricacywaakhond voor het misbruik van data door Cambridge Analytica. Dat bedrijf verzamelde persoonlijke data over 87 miljoen gebruikers voor politieke advertenties.
Lees verder

Belg verbruikt 1,86 gigabyte mobiele data per maand
Via Belgische simkaarten werd vorig jaar maar liefst 204 miljard megabyte aan data verstuurd. Dat blijkt uit cijfers van telecomregulator BIPT.
Lees verder

Zwolle lanceert platform met slimme data over wonen
De Zwolse wethouder Ed Anker heeft het platform 'Woon Inzicht' gelanceerd. Tijdens de algemene ledenvergadering van het Zwols Concilium werd het platform aan bouwers, ontwikkelaars, woningcorporaties en makelaars gepresenteerd. Woon Inzicht is een nieuw platform dat allerlei gegevens op het gebied van wonen verzamelt en op een inzichtelijke manier weergeeft. Het platform maakt het om te anticiperen op toekomstige ontwikkelingen.
Lees verder