maandag 1 juli 2019

De strafbare inzet van chauffeurs: een fout is snel gemaakt

De strafbare inzet van chauffeurs: een fout is snel gemaakt
Veel transportbedrijven zijn naarstig op zoek naar nieuwe werknemers, maar de vraag is groter dan het aanbod. Het werk neemt daarentegen wel toe. Reden voor veel bedrijven om een eenmaal gevonden chauffeur snel aan zich te binden en in te zetten voor werkzaamheden, of het nu – los van de werknemer in loondienst – een zzp-er, een uitzendkracht of een ingeleende chauffeur van een collega is. Daarbij is wel enige voorzichtigheid geboden. Er kunnen namelijk nogal wat risico's kleven aan het niet op correcte wijze inzetten van chauffeurs die niet uw eigen chauffeurs zijn. Gebeurt dat niet op de juiste wijze, dan kan dat zelfs een strafbaar feit tot gevolg hebben.
Lees verder

IT een lappendeken? dit is de oplossing
Vandaag de dag hebben steeds meer logistiek dienstverleners te maken met een lappendeken van applicaties en systemen. Een gebrekkig resultaat is het mogelijke gevolg. Een eerste stap naar een oplossing is het toepassen van een IT-architectuur
Lees verder

'Britse chauffeurs bij Nederlandse vervoerder vallen niet onder CAO Beroepsgoederenvervoer'
Het Gerechtshof Den Haag heeft vorige week bevestigd dat Engelse chauffeurs in dienst van een Nederlandse vervoerder en rijdend op Nederlandse wagens, niet onder de CAO Beroepsgoederenvervoer over de weg en de verhuur van mobiele kranen (CAO BGV) vallen. Vorig jaar werd de vordering van FNV tot naleving van de CAO BGV op deze werknemers in kort geding ook al afgewezen. In hoger beroep stelt het Hof de vervoerder opnieuw in het gelijk.
Lees verder