woensdag 10 juli 2019

Cross Media Café Live is Life: ‘Je kunt geen week wegblijven’

Cross Media Café Live is Life: 'Je kunt geen week wegblijven'
Live is een belangrijk genre geworden voor de video- en tv-sector. Niet alleen voor het grote scherm, maar ook online. Op Cross Media Café Live is Life van Media Perspectives en Beeld en Geluid in Hilversum deelden dinsdag onder andere Fox, NPO en Ex Machina hun ervaringen op dit gebied.
Lees verder

Azerion koopt gamesportal Woozworld
Mediabedrijf Azerion heeft het spellenportal Woozworld overgenomen van de Canadese investeerdersgroep Telesystem en vergroot daarmee zijn bereik met een half miljoen internationale, jonge gamers.
Lees verder

Vodafone gaat 5G testen in Maastricht
Vodafone begint in Maastricht met het testen van 5G via de 3,5GHz-band. Het bedrijf hoopt zo ervaring op te doen met de nieuwe technologie. Vodafone klanten krijgen overigens geen toegang tot het netwerk.
Lees verder

Nieuw initiatief gelijke fundingmogelijkheden voor vrouwelijke starters
25 Nederlandse durfkapitaal investeerders (VC's) en TechLeap.NL (opvolger StartupDelta) willen onder de noemer #FundRight een diverser startup-ecosysteem creëren. Als eerste stap ondertekenen ze vandaag het diversiteitsstatement. Ook roepen zij andere VC's op om ook deze verklaring te onderschrijven.
Lees verder

'Negen van de tien Nederlanders heeft geen idee hoe om te gaan met digitale munten'
Hoewel de Bitcoin al enige tijd alweer op 11.000 dollar staat, heeft het merendeel van de Nederlanders nog weinig begrip laat staan vertrouwen in cryptomunten. Dat weerhoudt consumenten ervan de digitale valuta te gaan gebruiken. Slechts één op de tien Nederlanders begrijpt volledig hoe digitale munteenheden werken en 28 procent heeft er enige kennis van. 87 procent van de Nederlanders heeft nog nooit digitale valuta gekocht, zo blijkt uit onderzoek van Kaspersky.
Lees verder

Nieuwe videodienst HBO Max start voorjaar 2020
WarnerMedia zal volgend jaar zijn nieuwe streamingdienst HBO Max lanceren. Als gevolg hiervan raakt Netflix alle oude afleveringen van Friends kwijt.
Lees verder

Mediapark Hilversum krijgt stevige impuls dankzij financiering Rabobank
Dankzij een financiering van de Rabobank aan Pinnacle, de nieuwe eigenaar van het Media Park in Hilversum, wordt een 'stevige impuls' gegeven aan de toekomstige ontwikkeling van hét mediahart van Nederland, zo laat Pinnacle vanochtend in een verklaring weten. Financiële details zijn niet bekend gemaakt.
Lees verder

Dropbox begint bestandsuitwisseldienst
Opslagbedrijf Dropbox gaat de concurrentie aan met WeTransfer. Via Dropbox Transfer kunnen bestanden tot wel 100GB worden uitgewisseld.
Lees verder

Google koopt zakelijke cloudleverancier
Google heeft een zakelijke cloudaanbieder Elastifile overgenomen voor naar verluidt 200 miljoen dollar.
Lees verder