maandag 8 juli 2019

Consumentenbond maakt werk van telefoonclaim

Consumentenbond maakt werk van telefoonclaim
Consumenten die een telefoonabonnement met 'gratis' toestel hadden, komen mogelijk in aanmerking voor een vergoeding. Daarover voert de Consumentenbond sinds kort verkennende gesprekken met de telecomaanbieders.
Lees verder

Online beveiliger ON2IT neemt branchegenoot BitSensor over
Cloudbeveiliger ON2IT zet de activiteiten van de Eindhovense startup BitSensor voort. BitSensor vroeg twee weken geleden surseance van betaling aan, die kort daarna overging in een faillissement.
Lees verder

Digitenne morgen definitief overgeschakeld op DVB-2
KPN neem de laatste stap in de vernieuwing van het Digitenne draadloze tv netwerk. Dinsdag wordt de Randstad overgezet naar de nieuwe technische standaard voor digitale ethertelevisie, DVB-T2, of wel HD.
Lees verder

ACM dwingt bedenktijd af bij aanbieders dagattracties
Aanbieders van online toegangskaarten voor dagattracties hebben hun websites aangepast op verzoek van de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Zij boden ten onrechte geen bedenktijd bij de online verkoop van kaarten zonder datum.
Lees verder

Peter Verkoulen stopt als CEO van Brightlands Smart Services Campus
Peter Verkoulen stopt als CEO van Brightlands Smart Services Campus in Heerlen. Een periode van vier jaar loopt nu af.
Lees verder

TU/e steekt 100 miljoen euro in nieuw instituut kunstmatige intelligentie
De TU Eindhoven steekt in de komende vijf jaar honderd miljoen euro in de oprichting en uitbouw van het Eindhoven Artificial Intelligence Systems Institute (EAISI). De bundeling van kennis op dit gebied moet studenten interesseren en voorzien in de vraag aan kennis bij het bedrijfsleven.
Lees verder

Detailhandel Nederland: 'Aankoop buitenlandse webwinkels beter reguleren'
Detailhandel Nederland maakt zich zorgen over de negatieve gevolgen van de toenemende groei van aankoop van producten via buitenlandse webwinkels. De belangenbehartiger van ruim 100.000 (fysieke) winkeliers in Nederland vindt dat er sprake is van oneerlijke concurrentie. Dit staat in het rapport 'Een gelijk speelveld voor de Nederlandse winkeliers' dat Detailhandel Nederland in samenwerking met Thuiswinkel.org heeft geschreven.
Lees verder

Overlevingskans Koopjedeal taant, koper haakt af
Een belangstellende partij ziet op het laatste moment af van de overname van Koopjedeal. De curator blijft zoeken naar mogelijkheden van een doorstart.
Lees verder

Surseance voor erotiekbedrijf Pabo
De Nederlandse dochter Pabo van het Duitse erotiekbedrijf Beate Uhse lijkt alweer om te rollen. Vorig jaar werd nog een doorstart gemaakt.
Lees verder