maandag 8 juli 2019

Commissie brengt kennislacune Kamer over digitalisering in kaart

Commissie brengt kennislacune Kamer over digitalisering in kaart
De Tweede Kamer krijgt maar geen grip op ontwikkelingen in de digitalisering en dat kost ons miljoenen. Daarom start vandaag een parlementaire onderzoekscommissie die met voorstellen komt hoe het parlement meer kennis kan krijgen over de digitalisering en tevens meer grip. 'Beter laat dan nooit',...
Lees verder

1 op 20 basisscholen heeft straks geen directeur
'We missen nog 300 schoolleiders, dat betekent dat 1 op de 20 basisscholen straks geen directeur heeft'. Dit zegt voorzitter Rinda den Besten van de PO-Raad. Basisscholen zoeken nu nog bijna 3.500 leerkrachten voor het nieuwe schooljaar, naar verwachting staan er na de zomervakantie nog zo'n 1.400...
Lees verder

Aantal particuliere verhuurders stijgt
Steeds meer particulieren verhuren een huis. In 2017 kwamen er 100.000 huurwoningen bij die geen eigendom van een woningcorporatie zijn. Goed nieuws voor huurders, slecht voor de starter. Of je dit moet reguleren, ligt aan de omvang, zegt hoogleraar Woningmarkt Peter Boelhouwer van de TU Delft.
Lees verder

Nederlandse banken krijgen checklist tegen corruptie
De strijd tegen corruptie bij banken, accountants, trustkantoren en fiscalisten wordt verder opgeschroefd. Alle meldplichtige financiële instellingen krijgen deze week een lijst met 72 aanwijzingen en handvatten die moet helpen bij het tegengaan van corruptie. Dat zegt Hennie Verbeek, hoofd van de...
Lees verder

Minister Van Nieuwenhuizen: 'Meer asfalt helpt tegen files'
Meer asfalt helpt tegen de files, zegt minister Cora van Nieuwenhuizen die straks de verbrede A6 opent, de eerste energieneutrale snelweg van Nederland. Zo is volgens Van Nieuwenhuizen de verbreding van de A1 bij Muiderberg goed voor 80 procent van de filereductie.
Lees verder

Griek keert terug naar oude politiek
De oppositiepartij Nieuw Democratie heeft bij de verkiezingen in Griekenland een absolute meerderheid gehaald. De conservatieve partij van Mitsotakis stuurde daarmee de linkse partij Syriza naar de oppositiebankjes waarmee het land terugkeert naar één van de traditionele partijen.
Lees verder

Vrouwenvoetbal ondanks nederlaag definitief op de kaart
Ondanks de 2-0 nederlaag van de Nederlandse Leeuwinnen tegen de VS in het WK voetbalfinale, is de aandacht voor het vrouwenvoetbal in Nederland groter dan ooit. Oud-international Linda Bos had nooit gedacht dat Oranje in de finale van het WK zou komen te staan. Ze verwacht dat de goede prestaties...
Lees verder

Toch weer financiële tegenvaller voor BAM
Het lijken gouden tijden in de bouwsector, maar BAM verwacht over de eerste helft van dit jaar toch weer verlies te lijden. Dat komt door hogere kosten op een aantal grote internationale projecten, met name in Duitsland.
Lees verder

Iran schendt opnieuw het internationale atoomprogramma
Iran gaat uranium verrijken met een hogere graad dan in de nucleaire deal van 2015 is toegestaan. Teheran wil daarmee de EU dwingen om uit de impasse met de Verenigde Staten te komen. Iran probeert Europa tegen Amerika uit te spelen, zegt buitenlandcommentator Bernard Hammelburg.
Lees verder

'Kruidensupplementen kunnen werking van medicijnen verminderen'
Kruidensupplementen kunnen de werking van medicijnen verminderen. Dat heeft het College ter beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) onderzocht. Het gaat dan om bijvoorbeeld groene thee, kurkuma en knoflook.
Lees verder

CEO BAM: 'It's a bumpy ride'
De beurswaarde van bouwbedrijf BAM duikelde deze ochtend met bijna een kwart. Aanleiding was een winstwaarschuwing van het bedrijf. BAM sluit de eerste zes maanden van dit jaar af met rode cijfers. 'Jammer dat dit de goede onderdelen van het bedrijf overschaduwt', zegt CEO Rob van Wingerden van BAM.
Lees verder

De Muziekkeuze van... Mark Grol
Iedere dag vragen we onze eerste gast aan het eind van het interview naar zijn of haar favoriete nummer. Omdat iemands muziekkeuze een mooi inkijkje geeft in wat hem of haar beweegt of bezighoudt. Directeur Mark Grol van PAN Amsterdam koos voor 'After Midnight' van Eric Clapton.
Lees verder