maandag 1 juli 2019

Boekhandel gaat zelf voor bol.com spelen

Boekhandel gaat zelf voor bol.com spelen
Qua naam lijkt Bookaroo een parodie op Buckaroo of Deliveroo, maar het initiatief van Das Mag-uitgevers Toine Donk en Daniël van der Meer is bloedserieus.
Lees verder

Zalando transformeert tot marktplaats
Modewinkel Zalando denkt dat het zeker nog vier jaar duurt voordat veertig procent van de verkochte items afkomstig is van externe verkopers.
Lees verder

Mozilla werkt aan nieuwe Android browser
Mozilla stopt voorlopig met de ontwikkeling van Firefox Focus voor Android. Een nieuwe browser Preview, gebaseerd op Mozilla's eigen GeckoView motor, wordt dit najaar gelanceerd.
Lees verder

Infographic: perceptie gepersonaliseerde advertenties
We zijn inmiddels wel gewend aan gepersonaliseerde advertenties: soms handig, soms reuze irritant. Signs.com ondervroeg 1000 consumenten naar hun ervaringen (volledig onderzoek hier) en die zijn niet allemaal even positief. 54 procent ziet het als een inbreuk op hun privacy. De meeste gepersonaliseerde advertenties zien we trouwens op Facebook en Instagram.
Lees verder

Hands-on: iOS 13 en macOS Catalina (preview)
Eerder dan verwacht heeft Apple begin deze week de eerste publieke bèta's vrijgegeven van iOS 13 en macOS Catalina, zodat iedereen die op iPhones, iPads of MacBooks kan installeren. Al kun je dat maar beter niet doen op hardware die je dagelijks nodig hebt.
Lees verder

Willem-Jan Lems (Blendle): 'Ik heb een voorliefde voor bouwen'
'Gewoon uitstappen', zegt Willem-Jan Lems over zijn overstap van de ene veeleisende baan naar de andere. Maar tussen zijn directiepositie bij bol.com en baas Growth bij Blendle lagen wel duizenden en duizenden kilometers asfalt.
Lees verder

Start-up Hoody met multishop bezorgdienst
Vandaag begint start-up Hoody in Haarlem zijn dienstverlening. Met een app brengt het bedrijf lokale retailers in contact met omwonenden, die met de app kunnen shoppen en laten bezorgen.
Lees verder

Zalando opent nieuwe outlet in Stuttgart
Zalando heeft opnieuw een outletwinkel geopend, de zevende alweer, in Stuttgart. Ook zijn er plannen voor outlets in München en Nürnberg.
Lees verder

Albert Heijn test bezorgrobot in Eindhoven
Albert Heijn begint 15 juli met maaltijdbezorgingen op de High Tech Campus in Eindhoven. De supermarkt gaat daar zijn rijdende bezorgrobot testen die eerder dit jaar op het Emerce Digital Food congres werd gedemonstreerd.
Lees verder