maandag 1 juli 2019

Blok op het matje over ontmoeting Máxima met Saoedische kroonprins

Blok op het matje over ontmoeting Máxima met Saoedische kroonprins
De Tweede Kamer eist uitleg over de ontmoeting van koningin Máxima met de omstreden Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman.
Lees verder

Kabinet verklaart oorlog aan witwassen
Meer dan 3000 euro cash afrekenen mag straks niet meer. En briefjes van 500 euro worden in de ban gedaan.
Lees verder

Chinese toeristen houden hand op de knip
Chinese consumenten geven minder geld uit aan vakanties. En dat gaan we merken, ook in Nederland. Veel Chinezen zoeken dit jaar een bestemming dichterbij huis. En áls ze dan op vakantie gaan, geven ze minder uit.
Lees verder

Depressie-patiënten dupe van duur medicijn
Het anti-depressiemedicijn Priadel van farmaceut Essential Farma wordt drie keer zo duur, schrijft de Volkskrant. Dat betekent dat duizenden patiënten vanaf vandaag er een eigen bijdrage voor moeten betalen.
Lees verder

Witwasonderzoek bij autohandelaren
De nationale politie en de FIOD hebben vanmorgen invallen gedaan bij vier grote Nederlandse autohandelaren. Het gaat om een groot onderzoek naar witwassen van Libanees drugsgeld via lease-auto's.
Lees verder

Politiek gevecht om poppetjes leidt vooral tot slapeloze nachten
Hopen dat de tijd zijn werk doet. Dat is het uitgangspunt van premier Mark Rutte. Die dacht dat het vanmiddag om elf uur, half twaalf bijna rond was, maar uit de body language van zijn gesprekspartners, bij de onderhandelingen over de verdeling van Europese topfuncties, bleek dat ijdele hoop.
Lees verder

Nederland kent relatief weinig nutteloze gebouwen
Een top drie van nutteloze gebouwen: in Nederland is het een stuk lastiger dan in - pakweg - België. Toch wist voormalig bouwjournalist Martjan Kuit probleemloos zijn favoriete nutteloze gebouwen samen te detecteren: station Stadshagen in Zwolle, het stadskasteel in Almere en station Lelystad-Zuid.
Lees verder

Warren Buffett en het vermogen om te delen
Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen. En daarom geeft topbelegger Warren Buffett een flink deel van zijn vermogen weg. De op drie na rijkste man ter wereld maakte vandaag bekend dat hij 3,6 miljard dollar heeft overgesluisd naar goede doelen.
Lees verder

Grapperhaus scherpt eisen 5G fors aan
Elk bedrijf dat wil meebouwen aan het nieuwe Nederlandse 5G-netwerk krijgt te maken met hele strenge veiligheidseisen. Minister Ferd Grapperhaus gaat strenge voorwaarden stellen aan de aanbesteding van het netwerk die eind dit jaar van start gaat.
Lees verder

Kabinet ziet geen schade door omstreden gesprek Máxima
Het omstreden gesprek van koningin Máxima met de kroonprins van Saoedi-Arabië heeft het Nederlands buitenlands beleid niet geschaad, vindt het kabinet. Minister Stef Blok wordt op dit moment aan de tand gevoeld door een zeer kritische Tweede Kamer.
Lees verder

'Afschrikken criminelen geen onderdeel van jacht witwassers'
Minister Wopke Hoekstra van Financiën jaagt op witwassers. Contante betalingen van meer dan drieduizend euro wil hij verbieden. Hij - en collega Ferd Grapperhaus - presenteerden vandaag hun anti-witwasplannen. En dus probeerde onze politiek verslaggever Sophie van Leeuwen haar auto - cash - aan...
Lees verder

Overheid maakt nu echt werk van voorlichting donorwet
De bewustwording over orgaandonatie laat een jaar voor de introductie van de donorwet nog te wensen over. Althans: de overheid acht het kennelijk noodzakelijk om meer mensen te doordringen van het nut van een weloverwogen 'donorkeuze'. 'De noodzaak is nog elke dag aanwezig.'
Lees verder