donderdag 4 juli 2019

Bijna helft zzp'ers onvoorbereid op arbeidsongeschiktheid

Bijna helft zzp'ers onvoorbereid op arbeidsongeschiktheid
Nog altijd zijn 4 op de 10 zelfstandig ondernemers niet voorbereid op eventuele arbeidsongeschiktheid. De zzp'ers hebben geen verzekering of spaargeld, noch houden ze op andere wijze rekening met ziekte of een ongeval waardoor zij niet meer kunnen werken. Dat blijkt uit onderzoek van TNO en het CBS.
Lees verder

Kamer wil geen strenger CO2-beleid industrie
Er gaat niets veranderen aan het kabinetsvoorstel over de CO2-heffing voor grote bedrijven. Dat bleek vannacht bij het debat in de Tweede Kamer over het Klimaatakkoord. Met een strenger beleid en een hogere heffing is het risico te groot dat bedrijven Nederland gaan verlaten, zei minister Wiebes.
Lees verder

'Belastingdienst moet gezinnen compenseren'
Staatssecretaris Snel staat een pittig debat te wachten. De Tweede Kamer wil dat meer dan 300 gezinnen bij wie de kinderopvangtoeslag ten onrechte is stopgezet direct worden gecompenseerd. Daarna moet worden uitgezocht wat er fout is gegaan, vindt de Kamer.
Lees verder

Ed Nijpels: 'Lasten klimaatakkoord voor burger worden minder'
De eventuele lasten van het klimaatakkoord voor de Nederlandse burger worden minder omdat de energiebelasting wordt verlaagd. En dat maakt het voor de mensen gemakkelijker om die energietransitie mee te kunnen maken, zegt voorzitter Ed Nijpels van het Klimaatberaad.
Lees verder

PostNL-CEO sluit quotum inclusiviteit niet uit
Inclusiviteit op de werkvloer staat hoog op de agenda bij Herna Verhagen, CEO van PostNL. Ze is geen voorstander van een quotum, maar het gaat Verhagen nog niet snel genoeg. 'Als er niet voldoende snelheid komt, dan moet je daar op een gegeven moment naartoe', vertelt ze in de podcast All Inclusive...
Lees verder

'Bouwbedrijven zijn lage marges zat en gooien prijzen omhoog'
Wie zijn huis wil verbouwen, een schuur in de achtertuin wil of het tijd vindt voor een compleet nieuwe woning, moet komende jaren dieper in de buidel tasten. Ruim 40% van de bouwbedrijven gooit de prijzen omhoog, blijkt uit cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw.
Lees verder

Bestuursvoorzitter ABP blij met voordracht Lagarde als ECB-baas
De voordracht van Christine Lagarde als president van de Europese Centrale Bank is goed nieuws, zegt bestuursvoorzitter Corien Wortmann van pensioenfonds ABP. Wortmann hoopt op een voorzichtiger monetair beleid van de ECB.
Lees verder

De muziekkeuze van... Corien Wortmann
Iedere dag vragen we onze eerste gast aan het eind van het interview naar zijn of haar favoriete nummer. Omdat iemands muziekkeuze een mooi inkijkje geeft in wat hem of haar beweegt of bezighoudt. Corien Wortmann, bestuursvoorzitter van pensioenfonds ABP, koos voor 'Man of thousand faces' van...
Lees verder

'Underdogpositie in WK-finale is een groot voordeel'
Na een moeizame wedstrijd tegen Zweden plaatst het Nederlands elftal zich dankzij een doelpunt in de verlenging voor de finale van het Wereld Kampioenschap, waarin de VS wachten.
Lees verder

Trump wil militair machtsvertoon op feestdag van het volk
Met tanks, vliegtuigen en een speech van zichzelf wil president Trump de Amerikaanse 4th of July vieringen groter maken dan ooit. Maar niet iedereen is blij met al die aanpassingen voor deze nationale feestdag. Correspondent Jan Postma vertelt wat Trump anders gaat doen dit jaar.
Lees verder

Verantwoord textiel, nog een lange weg te gaan
Vijftig Nederlandse modemerken sloegen drie jaar geleden de handen ineen - er moest meer transparantie komen over waar de naaiateliers van merken als Gstar en C&A zaten. Maar er zijn ook veel misstanden op de werkplekken - intimidatie van medewerkers, lage lonen en armoedige werkomstandigheden.
Lees verder

Zo bespaar je op je verbouwing
Slecht nieuws voor mensen die staan te springen om een verbouwing van hun huis: bouwbedrijven gooien de komende tijd hun prijzen omhoog, verwacht het Nederlands Instituut voor de Bouw. Dat zit 'm in de stijgende materiaalkosten èn loonkosten. Maar gelukkig vond redacteur Nina van den Dungen wat...
Lees verder