dinsdag 2 juli 2019

Artsen: 'Verhoog tabaksprijs'

Artsen: 'Verhoog tabaksprijs'
Artsen vinden de prijs van een pakje sigaretten te laag. Ondanks dat in het Preventieakkoord wordt gepleit voor een prijs per pakje van 10 euro. Te laag, vindt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij der Geneeskunde.
Lees verder

LG Sonic zuivert water met geluid
Bedrijven die een oplossing hebben voor de gevolgen van klimaatverandering gaan een gouden toekomst tegemoet. Dat blijkt uit onderzoek van ABN Amro. Bijna de helft van deze bedrijven verwacht een omzetgroei van twintig procent of meer. LG Sonic verwacht 300 procent.
Lees verder

China zet in op blockchain
Bijna driekwart van de Chinese bedrijven is overtuigd van blockchain. Dat blijkt uit een rapport van adviesbureau Deloitte. En daarmee heeft China nu al een voorsprong op de rest van de wereld.
Lees verder

ASML duikt in Van Gogh
Een bijzondere combinatie: het Brabantse techbedrijf ASML gaat vijf jaar lang samenwerken met twee musea, het Van Gogh Brabant en het Van Gogh Museum in Amsterdam.
Lees verder

Timmermans geen favoriet meer
Het lijkt er steeds meer op dat Frans Timmermans kan fluiten naar het voorzitterschap van de Europese Commissie. De Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen zou op dit moment de meeste kans maken.
Lees verder

SP-raadslid Memis vrijgesproken
Het Eindhovense SP-raadslid Murat Memis is weer vrij man. Hij stond in Turkije terecht voor aanklachten in verband met terrorisme, maar de rechtbank in Antalya sprak hem vrij.
Lees verder

Google lanceert internetballon in Afrika
Google wil heel Afrika van internet voorzien. Het bedrijf zet daarvoor een 'internetballon' in. De eerste is opgelaten boven Kenia.
Lees verder

VVD'er Bruijn nieuwe Senaatsvoorzitter
De Eerste Kamer heeft VVD'er Jan Anthonie Bruijn gekozen als nieuwe voorzitter. Hij volgt Ankie Broekers-Knol op, die drie weken geleden vertrok om staatssecretaris van Justitie en Veiligheid te worden.
Lees verder

Ollongren wil uitleg over Limburgse baantjes
Minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken heeft de Commissaris van de Koning in Limburg om opheldering gevraagd. Het provinciebestuur zou ex-politici spekken met baantjes.
Lees verder

TU Delft geeft leiding aan drones
Bezorg-drones, helikopters, observatie-drones, verkeersvliegtuigen en noodhulp-drones... Het wordt steeds drukker in ons luchtruim. De TU Delft experimenteert daarom met volautomatische verkeersleidingssystemen die al die drones in goede banen moeten leiden. Luister naar een verslag van Martijn de...
Lees verder

Seawatch teleurgesteld in Nederlandse regering
Hulporganisatie Seawatch vindt de opstelling van Nederland in het conflict over het vluchtelingenschip schandalig, zeiden ze op een persconferentie in Berlijn.
Lees verder

Von der Leyen voorgesteld als EC-voorzitter
De Europese leiders hebben zich uitgesproken voor de Duitse minister van Defensie Ursula von der Leyen als nieuwe voorzitter van de Europese Commissie.
Lees verder