vrijdag 5 juli 2019

Amazon beïnvloedt 31% Duitse detailhandel

Amazon beïnvloedt 31% Duitse detailhandel
De invloed van Amazon op de Duitse non-food detailhandel is nog groter dan werd aangenomen. Het bedrijf is al goed voor meer dan de helft van alle e-commerce, maar blijkt nu ook eenderde van alle detailhandel te beïnvloeden.
Lees verder

NS International 'versmelt' klantenservice en ticketing
Klantenservice en ticketing zijn bij NS International binnenkort voor de reiziger geen gescheiden kanalen meer.
Lees verder

Elf deelnemers aan eerste Media Accelerator Startupbootcamp
Startupbootcamp, de startup en scale-up accelerator kondigt elf internationale teams aan die vanaf 19 augustus zullen deelnemen aan de media accelerator in Amsterdam. Vier teams komen uit Nederland.
Lees verder

Huishoudens worden afhaalpunt Zalando
Zalando en het Nederlandse Homerr werken samen bij de bezorging van pakketjes in Denemarken. Voorlopig alleen in de grote steden Aarhus en Kopenhagen.
Lees verder

Eindelijk commerciële start voor Google Loon
Google Loon wordt voor het eerst sinds 2011 commercieel ingezet in Kenia. Met behulp van grote ballonnen gaat Telkom Kenya, de derde aanbieder van het land, mobiel internet aanbieden tegen vriendelijke prijzen.
Lees verder

ACM: verbruik mobiele data blijft stijgen
Het mobiele dataverbruik is in 2018 met 59 procent gestegen ten opzichte van 2017. Het verbruik kwam daarmee op 537 miljard MB tegenover 337 miljard MB in 2017. Dat constateert de Autoriteit Consument & Markt (ACM) in de Telecommonitor over het derde en vierde kwartaal van 2018.
Lees verder

BREIN rolt geheime e-book ruilhandel op
Stichting BREIN twee besloten en geheime Facebook groepen die uitsluitend gebruikt werden om illegaal e-books verspreiden het zwijgen opgelegd. In […]
Lees verder

Internettak Walmart blijft verliesgevend
De Amerikaanse supermarktgigant Walmart verliest flink aan zijn internetactiviteiten. Dat meldt Amerikaanse nieuwssite Vox. Met name het overgenomen Jet.com is maar moeilijk winstgevend te krijgen.
Lees verder

Deutsche Telekom sluit zeker veertig winkels
Deutsche Telekom wil een deel van zijn winkels sluiten. Het zou gaan om zeker 40 vestigingen. Volgens het Handelsblatt verliezen zeker 1200 mensen hun baan.
Lees verder