maandag 1 juli 2019

Accountancy moet zich voorbereiden op strijd met techreuzen

Accountancy moet zich voorbereiden op strijd met techreuzen
Om te overleven moeten accountantskantoren zich voorbereiden op een miljardenverslindend gevecht met technologieconcerns als Google en Microsoft.
Lees verder

NASA stuurt drone naar maan Titan
De afgelopen tijd hadden de planners bij NASA flinke keuzestress. Ze moesten namelijk kiezen tussen twee missies. Gisteravond kwam het verlossende woord, ze gaan een drone naar maan Titan sturen.
Lees verder

Nederlanders willen minder betalen voor klimaat
Klimaat wordt door steeds meer Nederlanders als een groot probleem ervaren. Toch is de steun voor investeringen in het milieu en internationale klimaatproblemen dit kwartaal fors afgenomen: van 46 procent naar 38 procent. Dat is saillant op de dag dat het klimaatakkoord gepresenteerd wordt.
Lees verder

Apple verkoopt nu ook diabetes-pennen
In de Apple Store vind je niet alleen maar iPhones, Macbooks, en horloges. Je kunt er vanaf nu ook een diabetes-pen kopen. De door Apple omarmde insulinepen van One Drop is in offline filialen in de Verenigde Staten te krijgen.
Lees verder

Ook 's nachts winkelt Nederland
Naast koopavond en koopzondag is er nu ook koopnacht. De Shopping Night duikt in steeds meer binnensteden op. Het gaat niet om het winkelen, maar om de ervaring, zegt de deskundige.
Lees verder

Steun voor Timmermans brokkelt af
Even leek Frans Timmermans probleemloos op het voorzitterschap van de Europese Commissie af te stevenen. Een plan gesmeed door de staatshoofden en regeringsleiders van Frankrijk, Duitsland, Spanje en Nederland moest daarvoor gaan zorgen.
Lees verder

Overleg Europese topposities muurvast
Het wil maar niet lukken om de Europese topposities rond te krijgen. EU-president Tusk is druk bezig met een nieuwe ronde gesprekken met regeringsleiders. Die zijn hard nodig, omdat de regeringsleiders er gisteravond niet uitkwamen.
Lees verder

Mkb'ers overtreden massaal duurzaamheidswet
Maar één op de tien ondernemers in het mkb heeft zich gehouden aan de regel om vóór vandaag, 1 juli, opgave te doen van de energiebesparende regels die ze hebben genomen. Dat blijkt uit onderzoek van energiebedrijf Essent.
Lees verder

Zwitserland maakt kennis met Brusselse powerplay
De EU en Zwitserland liggen op ramkoers nu het niet lukt om tot een akkoord te komen om de relaties te vereenvoudigen. Beleggers driegen daar de dupe van te worden. Vandaag is de deadline voor een deal.
Lees verder

Oops, he did it again!
Max Verstappen heeft z'n eerste overwinning van het seizoen in de pocket. De coureur van Red Bull was de snelste in de Grand Prix van Oostenrijk.
Lees verder

Rente-opslagrekening banken vanaf nu taboe
Belangrijk nieuws voor huizenbezitters. Vanaf vandaag mogen banken en andere geldverstrekkers geen rente-opslag meer rekenen bij rentemiddeling van de hypotheek. En dat kan zomaar duizenden euro's schelen bij het oversluiten van een hypotheek.
Lees verder

Trump doet rondje 'dubieuze' wereldleiders
President Trump bezocht gisteren Noord-Korea; de beelden gingen de hele wereld over. En Trump ontmoette op de G20 nog veel meer regeringsleiders waar het Westen liever geen zaken mee doet.
Lees verder