donderdag 6 juni 2019

Zzp'ers niet blij met pensioenakkoord

Zzp'ers niet blij met pensioenakkoord
Niet iedereen is blij met het pensioenakkoord. Er komt namelijk geen verplicht zzp-pensioen, maar zzp'ers moeten wél een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten. Die moet niet duur, maar wel toegankelijk worden, zegt minister Koolmees.
Lees verder

Roken in het stadion? Vanaf volgend jaar niet meer
Het wordt afkicken voor mensen die een sigaretje willen roken tijdens een voetbalwedstrijd. Vanaf het seizoen 2020/2021 mag er niet meer gerookt worden in stadions van voetbalclubs in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie.
Lees verder

De publieke omroep krijgt een facelift
NPO3 blijft bestaan, maar krijgt een regionaal karakter, pas na 20.00 uur komt er reclame en het minimum aantal leden voor een publieke omroep gaat omlaag naar 50.000 leden. De coalitie is het eens over de hervorming van de publieke omroep.
Lees verder

Boris Johnson dichter bij leiderschap Conservatieve partij
Boris Johnson is weer een stapje dichter bij het leiderschap van de Conservatieve partij. Vandaag spraken drie ministers hun steun uit voor Johnson. Hiermee blijft hij de koploper in de strijd om Theresa May te vervangen. 'Er kan nog veel gebeuren, maar hij is de onbetwiste koploper', zegt...
Lees verder

Wie is toch die Ivanka Trump?
De grote Nederlands Amerikaanse handelsconferentie World Forum GES 2019 werd vandaag in Den Haag afgesloten door Witte Huisadviseur Ivanka Trump. Wie is deze dame die over zoveel ongekende talenten beschikt? Die op zeer jeugdige leeftijd al leiding gaf aan het hoofd van de Trump Organization? Die...
Lees verder

Steeds meer vastgoed in buitenlandse handen
Buitenlandse investeerders zijn massaal op zoek naar Nederlandse woningen, en dat heeft ook gevolgen voor onze huurprijs.
Lees verder

Nog geen deal tussen VS en Mexico
De spanning neemt toe in Washington. Er is nog geen akkoord met Mexico over de importheffingen die president Trump wil instellen. De twee delegaties praten vandaag verder.
Lees verder

Schade en gewonden door noodweer
Opnieuw trok er gisteravond en vannacht een storm over Nederland.
Lees verder

Fusie tussen Fiat Chrysler en Renault afgeblazen
Fiat Chrysler Automobiles gaat niet fuseren met Renault. Fiat heeft het voorstel vannacht ingetrokken, omdat het bestuur van Renault langer over de deal wilde nadenken. Een hoofdkantoor in Nederland is dus ook van de baan.
Lees verder

Slagveldtoerisme in Normandië
Niet alleen de presidenten Trump en Macron eren vandaag de gevallenen op de stranden van Normandië, de herdenking van D-day trekt ieder jaar duizenden bezoekers. Het 'slagveldtoerisme' is booming business. Luister naar een verslag van Hugo Reitsma.
Lees verder

Oppositie: iets te veel regie van Rutte
Nederland is nogal moeilijk te besturen op het moment. Dat was vannacht het argument waarmee premier Rutte zich verdedigde in de Tweede Kamer.
Lees verder

Kamer wil opheldering over verblijfsvergunning criminele asielzoekers
De Tweede Kamer is geschrokken dat de IND criminele asielzoekers mogelijk onterecht in Nederland liet blijven, zoals de NRC meldt. De nieuwe staatssecretaris van Justitie, Ankie Broekers-Knol, moet meteen naar de Kamer komen om tekst en uitleg te geven.
Lees verder