vrijdag 14 juni 2019

Vleesverwerkers op de Veluwe werken onveilig en niet eerlijk

Vleesverwerkers op de Veluwe werken onveilig en niet eerlijk
Uit een controle van de Inspectie SZW in samenwerking met UWV en Belastingdienst bij vijf vleesverwerkers op de Veluwe blijkt dat deze bedrijven overtredingen maken op het gebied van veilig en eerlijk werken. Vier van de vijf bedrijven hebben eerder al een boete gekregen van de Inspectie.
Lees verder

RIVM: jaarlijks 280 arbeidsongevallen met machines
Ieder jaar verliezen ongeveer 280 mensen vingers of andere ledematen door een ongeval met een machine op hun werk. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) dat onlangs is verschenen.
Lees verder

Jaarbeeld Toezicht Sociaal Domein 2018
In het zojuist verschenen Jaarbeeld Toezicht Sociaal Domein 2018 is een overzicht te zien van alle lopende projecten en activiteiten van het TSD.
Lees verder

Misstanden bij aspergekweker in Noord-Brabant
Werknemers die 55 cent betaald krijgen voor een kilo geoogste asperges, elke dag zo'n twaalf uur werken en slapen in caravans zonder stroom of kookgelegenheid. Tijdens een controle bij een aspergekweker in de Peel trof de Inspectie SZW veel misstanden aan. De ondernemer kan onder meer boetes verwachten voor het overtreden van regels voor het minimumloon en arbeidstijden.
Lees verder