dinsdag 4 juni 2019

Sprout: Je privacy is niet ok, maar de boete valt mee?

Je privacy is niet ok, maar de boete valt mee?
Een overtreding van de privacywet kost je als bedrijf maximaal 1 miljoen euro, blijkt uit een document van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dat is veel minder dan de beloofde jackpot van 20 miljoen euro of 4 procent van de omzet, legt advocaat en Sprout-expert Danny Hoekzema uit.
Lees verder

Deals sluiten met Netflix, Red Bull en Videoland? Zo doet Jeroen Koopman dat met NewBe
Voormalige 25 onder de 25'er Jeroen Koopman bouwde met NewBe een mediabedrijf dat films en series maakt voor onder andere Netflix, Amazon en Videoland. In een wekelijkse vlog laat hij zien hoe het bedrijf (40 medewerkers) ook internationaal wil doorbreken.
Lees verder

Kees Koolen blijft azen op Eneco, wil nu zelf CEO worden
Het Groene Consortium, een groep ondernemers onder leiding van Kees Koolen, wil energiebedrijf Eneco koste wat kost overnemen. Met drie miljard (nu wel) gegarandeerd eigen vermogen en Koolen zelf als CEO.
Lees verder

Ondernemers groeien hard door; John de Mol woedend op Facebook
Ondernemersnieuws: omzet en winst ondernemers groeit, John de Mol woedend op Facebook en Kees Koolen laat Eneco niet los. 
Lees verder

25 onder de 25 van 2019: zo koppelt Bibbr studenten aan retailers
Ruben Paijens en Martijn Bruintjes helpen studenten aan een bijbaan in de retail. Daarmee veroveren ze dit jaar een plek in de Sprout 25 onder de 25 van veelbelovende jonge ondernemers.
Lees verder

Ex-2theloo'ers lanceren nieuw wc-concept, 'willen weer een gamechanger zijn'
Een drietal ex-managers van 2theloo is bezig met het uit de grond stampen van een spiksplinternieuw toilet-concept. Met One Hundred Restrooms werden al twee vestigingen geopend, in Stockholm en Madrid. 'We willen weer een gamechanger zijn.' 
Lees verder

Dankzij deze innovatieve verpakking voor kleding hoeft geen consument meer thuis te blijven
Met een verpakking waar je alle lucht eenvoudig uit drukt, is het bewuster verzenden en ontvangen van kleding nog nooit zo gemakkelijk geworden. Zo spaart fashionpack niet alleen tijd en geld, maar ook het milieu.
Lees verder

Constantijn blijft startup-prins; Felyx bestormt Brussel met 614 scooters
Ondernemersnieuws: startup-prins Constantijn verlengt contract met 65 miljoen euro, Felyx laat 614 e-scooters los in Brussel en Atilay Uslu verkoopt Corendon. 
Lees verder