woensdag 12 juni 2019

Sprout: Deze Wageningse studenten zijn dit jaar de beste sociaal ondernemers (in spe)

Deze Wageningse studenten zijn dit jaar de beste sociaal ondernemers (in spe)
De beste social entrepreneurs zijn dit jaar te vinden in Wageningen. Zij werden vrijdag 7 juni de nationale kampioenen van de Enactus Awards en mogen in september ons land verdedigen in Silicon Valley, bij de internationale finale van deze competitie.
Lees verder

Waarom liggen er duizenden Noorse kronen in het kantoor van NewBe?
Hoe ziet een van de meest succesvolle mediabedrijven van Nederland er van binnen uit? In zijn nieuwste vlog leidt oprichter Jeroen Koopman je rond in het hoofdkwartier van NewBie, waar hij ook op een berg geld stuit.
Lees verder

Zo wil Mona Keijzer Nederland in de mondiale top 5 startup-ecosystemen slingeren
Aandelen voor medewerkers en meer rechten voor expats: afgelopen week schreven media volop over de plannen die staatssecretaris Mona Keijzer heeft voor startups in Nederland. Deze dertien punten uit haar brief aan de Kamer bleven daardoor wat onderbelicht.
Lees verder

Takeaway promoveert naar AEX; webhoster Ali Niknam wordt Belgische unicorn
Ondernemersnieuws: Takeaway vanaf eind deze maand bij 25 grootste beursbedrijven, fusiebedrijf TransIP is nieuwe Belgische unicorn en ophef na eerste Franse deelstepdode.
Lees verder

Zo breekt Decidee de stoffige uitvaartmarkt open
Startup van de week Decidee wil alle uitvaartondernemers bundelen op een online platform. Verzekeraar Dela nam onlangs een belang van 30 procent in het Rotterdamse bedrijf van Hans Wichers en Fons Korstanje.
Lees verder

25 onder de 25 van 2019: Arjan van de Watering (21) versterkt de woningmarkt met containers
Arjan van de Watering (21) bouwt met Guwa Container Homes aan een startup in tijdelijke containerwoningen. Zo helpt hij woonzoekenden in een overspannen woningemarkt aan tijdelijke – of permanente – huisvesting.
Lees verder

Sanne Kanis zag de schaduwkant van grote techbedrijven, en schreef daar deze roman over
Vergaderen en feesten in IJsland en Miami, frauderende collega's, bazen die een #MeTootje niet schuwen en geklaag over sushi die wordt afgeschaft als lunch; Sanne Kanis maakte het allemaal mee bij een drietal grote techbedrijven - en schreef er een roman over.
Lees verder

VanMoof leent 12,5 miljoen bij de bank en wil 7,5 miljoen ophalen bij fans
Fietsbedrijf VanMoof van ondernemer Taco Carlier wil maar liefst 7,5 miljoen euro ophalen met een nieuwe crowdfundingcampagne, om aan de hoge vraag te kunnen blijven voldoen. Het bedrijf blijkt daarnaast een lening bij de bank te hebben afgesloten van 12,5 miljoen euro.
Lees verder