vrijdag 7 juni 2019

Sprout: Deze coach bepaalde het succes van Steve Jobs, Larry Page en andere titanen uit Silicon Valley (Podcast)

Deze coach bepaalde het succes van Steve Jobs, Larry Page en andere titanen uit Silicon Valley (Podcast)
Hij is misschien het best bewaarde geheim van Silicon Valley: Bill Campbell. De voormalig honkbalcoach was tot zijn dood in 2016 het belangrijkste klankbord voor Steve Jobs (Apple), Larry Page (Google), Sheryl Sandberg (Facebook) en Susan Wojcicki (Youtube). In de Business Books Podcast bespreken Thijs Peters en Remy Ludo Gieling zijn postuum verschenen biografie A Trillion Dollar Coach vol business lessen.
Lees verder

Apple aast op Drive.ai; De Mol en Facebook moeten praten
Ondernemersnieuws: Apple wil expert in robotauto's kopen, John de Mol moet om tafel met Facebook over bitcoinoplichters en zzp'ers balen van Pensioenakkoord.
Lees verder

7 manieren om als ondernemer te reflecteren op je eigen gedrag
Zelfreflectie is de basis om je bedrijf vooruit te helpen, schrijft Rolf Grouve. Hij geeft 7 manieren om daar beter in te worden.
Lees verder

25 onder de 25 van 2019: Hoe Darine El Houfi impact maakt met De toekomst
25 onder de 25'er Darine El Houfi geeft met De Toekomst in inmiddels acht steden huiswerkbegeleiding aan kinderen uit relatief arme gezinnen. Het is eten of huiswerkbegeleiding, kreeg hij als zelf kind te horen.
Lees verder

Ondernemerstop GES blijkt vooral een continue stroom aan salespitches
Nederland mocht dit jaar de internationale ondernemerstop GES organiseren in Den Haag. Wie echter verwachtte nieuwe inzichten op te doen, komt bedrogen uit. De top blijkt vooral een aaneenschakeling van salespitches, waaronder één van, jawel, Ivanka Trump.
Lees verder

Hoe Avant Arte 1,4 miljoen Instagram-volgers verzilverde in een miljoenenomzet
Christian Luiten en Curtis Penning vergaarden 1,4 miljoen Instagram-volgers voor hun moderne kunst-platform Avant Arte. Dat leidde tot een bedrijf met inmiddels een miljoenenomzet.
Lees verder

Groen licht voor Nederlandse investeringsbank; coach weet niet van wijken
Ondernemersnieuws: Nederland mag investeringsbank optuigen, ondernemerscoach blijkt hardnekkig onkruid en Google doet miljardenovername.
Lees verder

25 onder de 25 van 2019: Maarten Hartog (17) laat drones racen met Drone Central
Maarten Hartog runt op zijn 17e een webwinkel voor racedrones, waarmee hij dit jaar ook in de 25 onder de 25 van Sprout belandt. 'Ik moest best lang zoeken naar een bank die wilde samenwerken.'
Lees verder