dinsdag 11 juni 2019

Salesforce koopt BI-expert Tableau voor 15,6 miljard dollar

Salesforce koopt BI-expert Tableau voor 15,6 miljard dollar
Het Amerikaanse Tableau komt voor 15,6 miljard dollar in handen van Salesforce. Het bedrijf verdwijnt daarmee van de beurs. Daar stond het sinds 2013 genoteerd.
Lees verder

Post- en koeriersbedrijven verwachten hogere omzet
De post- en koeriersbedrijven zijn positief in hun verwachtingen: bijna drie kwart van de bedrijven verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal zal toenemen, zo meldt CBS.
Lees verder

Google Home Mini en Assistent spreken met twee tongen
Google Assistent in de mobiele app en in de Home Mini geven in slechts 26 procent van de gevallen hetzelfde antwoord. Voice search is, zo blijkt uit het eerste grote Nederlandse onderzoek, een chaos voor search marketeers.
Lees verder

ING start Apple Pay in Nederland, aanmelden alleen via ING Mobiel Bankieren App
Apple Pay zou vanaf 11 juni beschikbaar moeten zijn bij ING. Dat meldt iCulture. Alle klanten van ING met een iPhone en Apple Watch kunnen de betaaldienst gebruiken om af te rekenen in winkels, ook in ruim dertig andere landen.
Lees verder

Post NL breidt uitstootvrije goederenbezorging in binnensteden uit
Samen met partner SimplyMile breidt PostNL de uitstootvrije goederenbezorging in binnensteden nu verder uit. Dit jaar nog worden stadshubs in Groningen, Den Haag, Maastricht, Utrecht en Nijmegen in gebruik genomen. Naar verwachting worden daar in 2020 minimaal tien steden aan toegevoegd.
Lees verder

Nieuwe Xbox heet Project Scarlett
Het is de week van de gamebeurs E3 in de VS en daar onthulde Microsoft afgelopen weekend Project Scarlett. De volgende spelcomputer ondersteunt de 8K-resolutie met 120 beelden per seconde en verschijnt in het najaar van 2020.
Lees verder

Walmart gaat in huis bezorgen, met camera's op het lichaam
Ook warenhuis Walmart gaat boodschappen aan huis bezorgen als klanten niet thuis zijn. De bezorgers dragen camera's, zodat klanten kunnen meekijken als ze de deur opendoen. Dat kan overigens ook de garage zijn.
Lees verder

Ontslagen in top Uber
Het rommelt nog steeds aan de top van Uber, waar COO Barney Harford en marketingdirecteur Rebecca Messina zijn opgestapt. CEO Dara Khosrowshahi zegt dat de ontslagen nodig zijn om meer greep op de bedrijfsvoering te krijgen.
Lees verder

Totale tijd besteed aan media is de afgelopen vijf jaar stabiel gebleven
Detotaletijdbesteedaanmediaisdeafgelopenvijfjaarstabielgebleven.GemiddeldbestedenNederlandersnogsteedsbijna8eneenhalfuuraanmedia:videostaatdaarbijvoorop,met184minutenperdag,zoblijktuiteenanalysevanScreenforce.
Lees verder