dinsdag 4 juni 2019

Nog geen pensioendoorbraak

Nog geen pensioendoorbraak
Tot diep in de nacht onderhandelden premier Rutte en minister Koolmees met bonden en werkgevers over een nieuw pensioenakkoord, maar ze zijn er nog niet uit.
Lees verder

Bouwers in de knel door strengere regels
Bouwers blijven straks langer aansprakelijk voor hun opgeleverde werk. NOA, de branchevereniging voor afbouwbedrijven, waarschuwt dat voor sommige klussen straks niemand meer te vinden is, omdat ze simpelweg te risicovol worden.
Lees verder

Een kaartje voor de GES? Zo moeilijk is het niet.
Zo'n 200 Nederlandse ondernemers zijn erbij op de Global Entrepeneurship Summit in Den Haag. De vraag is: hoe kom je binnen bij dit exclusieve evenement?
Lees verder

ICT'ers van buiten de EU: welkom!
Een experiment met speciale verblijfsvergunningen voor migranten buiten de Europese Unie. Daarmee wil het kabinet de personeelstekorten in de ICT-sector oplossen.
Lees verder

Hoezo Rusland geen bevrijder?
De Commissaris van de Koning in Zeeland, Han Polman, beschouwt de Russen niet als bevrijders van Nederland. CDA-Kamerlid Martijn van Helvert begrijpt daar niets van.
Lees verder

Kamer steeds meer springplank voor nieuwe carrière
Deze week vertrekken er vier politici uit het parlement. En daarmee komt de teller op Kamerleden die voortijdig vertrekken sinds de verkiezingen twee jaar geleden op 19. Nog nooit gingen in zon korte tijd zo veel mensen weg, berekende BNR.
Lees verder

Bedrijven mogen met eigen advocaat fraude onderzoeken
Bedrijven die worden verdacht van fraude of corruptie mogen straks zelf een advocaat inhuren om onderzoek te doen, schrijft het FD. Het OM denkt dat strafzaken op die manier sneller kunnen worden afgewikkeld.
Lees verder

Drugskartels willen Nederland aan de crystal meth
Mexicaanse drugskartels proberen Nederland aan de chrystal meth te krijgen. De Nederlandse politievakbond NPB waarschuwt dat er steeds meer methlaboratoria worden gevonden.
Lees verder

Werkgevers trekken de knip
Werknemers kunnen eindelijk rekenen op een flinke loonsverhoging. De gemiddelde loonstijging is in drie jaar tijd nog nooit zo hoog geweest, blijkt uit cijfers van werkgeversvereniging AWVN.
Lees verder

Cliteur gaat FvD-fractie senaat leiden
Paul Cliteur gaat de fractie van Forum voor Democratie (FVD) in de Eerste Kamer leiden. Vorige maand bedankte Cliteur nog voor het fractievoorzitterschap, maar hij heeft zich bedacht.
Lees verder

'SEC informeerde Philips niet over betrokkenheid smeergeldaffaire'
De Amerikaanse beurswaakhond SEC heeft onder meer Philips op de korrel in een smeergeldaffaire, meldt Reuters. Maar in BNR Zakendoen zegt Philips-CEO-Frans van Houten zich van geen kwaad bewust te zijn. 'Als er een zaak speelt, maken we dat onmiddellijk openbaar. Dat verwachten onze aandeelhouders...
Lees verder

Sfeer tussen Trump en May ogenschijnlijk opperbest
In Londen hielden president Donald Trump en premier Theresa May zojuist een gezamenlijke persconferentie. In de stad zijn protesten tegen de komst van de Amerikaanse president, maar op de persconferentie was de sfeer ogenschijnlijk opperbest.
Lees verder