woensdag 12 juni 2019

In Twente voelt de internationale student zich wél thuis

In Twente voelt de internationale student zich wél thuis
Internationale studenten voelen zich vaak nog niet zo thuis in Nederland. Naast een tekort een betaalbare woningen, vinden ze het ook jammer dat ze nauwelijks met Nederlandse studenten omgaan. Uit de International Student Barometer blijkt dat Universiteit Twente als één van de beste wordt...
Lees verder

Trump heeft oplossing toerisme Amsterdam: Amerikaanse rente omlaag!
Venetië en Praag zijn overvol, en ook Amsterdam trekt meer en meer toeristen. Aan dat over-toerisme komt voorlopig geen einde. Tenzij het advies van Donald Trump wordt opgevolgd: de Amerikaanse rente verder verlagen.
Lees verder

GroenLinks wil onzichtbare verkeersdrempel
Een onzichtbare verkeersdrempel voor hardrijders, de zogeheten 'Actibump'. GroenLinks in Den Bosch wil dit invoeren: een soort put die automatisch de grond in zakt als er te hard wordt gereden. In Duitsland en Zweden wordt het al gebruikt.
Lees verder

5G-licenties Nederland komend 1,5 jaar in verkoop
Vandaag is bekend gemaakt wanneer de frequenties voor het nieuwe 5G-netwerk geveild gaan worden. In twee blokken gaan in de komende anderhalf jaar de licenties in de verkoop. Het kabinet heeft nog niet besloten hoe groot de rol mag zijn van Chinese technologie in dat nieuwe netwerk.
Lees verder

Tweede Kamer wil geen parlementaire enquête proces Wilders
De Tweede Kamer steunt het verzoek van Geert Wilders niet om een parlementaire enquête op te tuigen over het proces tegen hem. Wilders zegt een verklaring van een anonieme ambtenaar van Justitie te hebben.
Lees verder

Geen politieke cartoons meer in New York Times
Vanaf volgende maand zullen er geen politieke cartoons meer te zien zijn in de internationale uitgave van The New York Times. De krant maakt de beslissing kort na ophef over een antisemitische tekening van Netanyahu en Trump eerder dit jaar.
Lees verder

Russische onderzoeksjournalist Goloenov plots vrijgelaten
De Russische onderzoeksjournalist Ivan Goloenov is vandaag ineens vrijgelaten. De journalist werd op 7 juni hardhandig gearresteerd door de Russische autoriteiten. Er hing hem een celstraf van 10 tot 20 jaar boven het hoofd. Morgen zouden dertigduizend mensen uit protest de straat opgaan.
Lees verder

Italië wil geen Europese straf, maar ook niet bezuinigen
Italië zit in zijn maag met de mogelijke strafmaatregelen uit Brussel. Volgens premier Guiseppe Conte wil Italië die strafmaatregelen graag voorkomen. Tegelijkertijd wil het land niet bezuinigen, terwijl de EU dat juist wel wil.
Lees verder

Experiment met staatswiet lijkt mislukking te worden
Het wietexperiment van het kabinet gaat nog geen glorieuze toekomst tegemoet. De vijf steden met de meeste coffeeshops zien allemaal af van deelname. Utrecht is een van die steden.
Lees verder

Blok kán Syriëgangers wel terughalen, maar wil het niet
Een grote meerderheid in de Tweede Kamer steunt het besluit van het kabinet om twee weeskinderen uit Syrië naar Nederland te halen. Maar ondanks de steun in het parlement, zijn er wel vragen. Want als kinderen gehaald kunnen worden, dan is het toch ook mogelijk om volwassenen te repatriëren?...
Lees verder

Oranje Leeuwinnen een hit maar geen doorbraak vrouwenvoetbal
Terwijl met veel enthousiasme de prestaties van de Oranje Leeuwinnen op het WK in Frankrijk worden gevolgd, blijft een echte doorbraak van het vrouwenvoetbal in Nederland uit. Sterker nog, vrouwenteams in de eredivisie worden zelfs opgeheven zoals afgelopen april nog Achilles '29 uit Groesbeek. Het...
Lees verder

Mobiel blijven kost 55 miljard extra
Rekeningrijden, 'hubs' aan de randen van grote steden, deelauto's en deelfietsen. Onder meer daarmee moet worden voorkomen dat de Nederlandse wegen dichtslibben en het openbaar vervoer vastloopt. De plannen staan in het Deltaplan Mobiliteit 2030, een rapport van vervoersorganisaties.
Lees verder