woensdag 12 juni 2019

Holland Paviljoen tijdens Siamap-beurs in Tunesië

Holland Paviljoen tijdens Siamap-beurs in Tunesië

Doet u innovatief en duurzaam zaken in de land- en tuinbouw, veehouderij, visserij en/of viskweek en heeft u internationale ambities? Neem dan deel aan het Holland Paviljoen tijdens de toonaangevende Siamap-beurs van 24 tot en met 29 september.

Deze tweejaarlijkse internationale beurs vindt plaats in de hoofdstad van Tunesië, Tunis. In 2017 bezochten 520 bedrijven uit 36 landen deze beurs.

Lees verder

Visserijsubsidie voor afzetbevorderingsprojecten open op 1 juli
Visverwerking

Vanaf 1 juli kunnen producenten- en brancheorganisaties of deelnemers in een samenwerkingsverband subsidie bij ons aanvragen voor een afzetbevorderingsproject. Heeft u interesse in de subsidie?

Lees verder

IE-spreekuur - Gratis advies over uw intellectueel eigendom - 23 augustus

Vraagt u zich af wat de beste IE-strategie is voor uw bedrijf? Benieuwd hoe u uw innovaties het beste kan beschermen met intellectueel eigendoms-rechten? Of heeft u hulp nodig bij het zoeken in databases naar uitvindingen die al bestaan? Kom dan naar een van de IE-spreekuren.

Bij dit spreekuur maakt u een afspraak met Hans Helsloot (octrooiadviseur) of Freek Smit (octrooigemachtigde). De gesprekken zijn vertrouwelijk en kosteloos en aan te vragen in het Engels of in het Nederlands.

Lees verder

Afromingspercentage fosfaatrechten tijdelijk omhoog
Koeien Thumb

Het afromingspercentage voor fosfaatrechten wordt tijdelijk verhoogd van 10% naar 20%. De Eerste Kamer heeft op 4 juni 2019 het voorstel voor een wetswijziging hiervoor aangenomen.

Lees verder

BENG-eisen bekend
Renovatie conept voor aardgasvrije woningen

Vanaf 1 juli 2020 moeten alle nieuw te bouwen gebouwen voldoen aan de Bijna Energieneutrale Gebouw eisen (BENG). De BENG stelt strengere eisen om het energiegebruik te verlagen.

Lees verder