donderdag 13 juni 2019

Game-uitgevers gaan abonnementen aanbieden op Google Stadia

Game-uitgevers gaan abonnementen aanbieden op Google Stadia
Uitgevers van games kunnen via het cloudplatform Google Stadia eigen abonnementen aanbieden. Dat heeft Google bekend gemaakt op de Amerikaanse gamebeurs E3.
Lees verder

Nederlanders betalen (nog) niet vaak voor onlinenieuws
Tot nu toe was onlinenieuws voornamelijk gratis. Daar komt langzaam verandering in en steeds vaker wordt gevraagd om voor onlinenieuws […]
Lees verder

Nederland in top-3 EU-ranglijst digitale economie, maar MKB blijft achter
Nederland behoort voor het eerst tot de top-3 landen in Europa als het gaat om de kracht van de digitale economie. Dat blijkt uit de jaarlijkse, toonaangevende Digital Economy and Society Index (DESI) van de EU. Deze index rangschikt de kwaliteit van de digitale infrastructuur, het gebruik van digitale toepassingen door en online vaardigheden van de inwoners, de mate en wijze waarop het bedrijfsleven digitaal actief is en de online dienstverlening door de overheid zelf.
Lees verder

Goodiebox vangt zes miljoen voor Europese expansie
De makers van cosmeticadoos Goodiebox, online verkrijgbaar via een maandabonnement, ontvangen 5,7 miljoen euro om hun dienst op de Europese markt op te schalen.
Lees verder

Belgische media- en telecomgroepen maken vuist tegen Facebook en Google
Negen Belgische media- en telecomgroepen werken samen rond gepersonaliseerde reclame. De bedrijven onderzoeken of ze hun klantendata met elkaar kunnen delen om advertenties persoonlijker te maken. Dat vernam De Tijd en wordt bevestigd door Guillaume Boutin, bij Proximus verantwoordelijk voor de consumentenmarkt.
Lees verder

Oprichters verlaten Mirabeau
Adjan Kodde en Heini Withagen, de oprichters van Mirabeau, verlaten hun bedrijf per 1 juli aanstaande.
Lees verder

Meer dan de helft van de Europeanen overweegt over te stappen naar een online bank
Meer dan de helft van de Europeanen overweegt om in de toekomst hun huidige traditionele bank te verruilen voor een online bank zonder bankkantoor. Dit blijkt uit onderzoek van Mastercard in elf Europese landen, waaronder Nederland.
Lees verder

Whiskas lanceert eigen persoonlijke assistent
Whiskas, de fabrikant van kattenvoer, brengt een eigen persoonlijke assistent Mia op de markt. Die stelt vragen in plaats van ze te antwoorden.
Lees verder

True start met managed Kubernetes
Hostingprovider True lanceert een nieuwe commerciƫle dienst waarmee ontwikkelaars en bedrijven managed kuberneteshosting kunnen afnemen.
Lees verder