donderdag 6 juni 2019

Amazon vernieuwt logistieke robots

Amazon vernieuwt logistieke robots
Amazon heeft in Las Vegas nieuwe type logistieke robots gelanceerd. De een heet Pegasus, de ander Xanthus. Die laatste moet de huidige robots vervangen die Amazon al enkele jaren gebruikt.
Lees verder

Onlinekanaal remt omzetgroei fysieke retail
De omzetgroei van fysieke winkels in Nederland is in 2018 vrijwel stilgevallen en ook dit jaar komt er geen beweging in. Nederland blijft daarmee in 2019 onder de gemiddelde omzetgroei in Europa, die door het GfK op 2 procent wordt voorspeld. Reden is volgens GfK het dominante onlinekanaal in Nederland.
Lees verder

Paylogic gaat kaarten voor Paradiso verkopen
Paylogic gaat voor een aantal programma's voor muziektempel Paradiso kaarten verkopen. Vanaf dat moment is het mogelijk om direct op paradiso.nl kaarten te bestellen, zonder de website te verlaten.
Lees verder

OR XS4ALL: 'Substantiële risico's bij KPN-integratie'
KPN vraagt de Ondernemingsraad van XS4ALL om advies over de voorgenomen integratie van de internetprovider. Die zegt in een eerste reactie dat dat proces substantiële risico's zou opleveren met wezenlijke impact.
Lees verder

Amazon financiert programma met popupwinkels
Amazon financiert een programma met popupwinkels in Engeland, oftewel 'Clicks and Mortar'-shops van webwinkels die geen fysieke winkel hebben.
Lees verder

MeMo2 en Exterion media winnen IAB Europe Awards
MeMo2 en Exterion Media hebben een Grand Prix IAB Europe Research Award 2019 gewonnen tijdens het jaarlijkse Interact-congres in Warschau.
Lees verder

Bloeddrukmedicatie sneller ingesteld met nieuwe huisartsenapp
Het bedrijf Medicine Men uit Abcoude heeft in samenwerking met het UMC Utrecht een app ontwikkeld waarmee huisartsen de medicatie voor hun patiënten met hoge bloeddruk sneller kunnen titreren. De patiënt meet met EmmaHBPM thuis volgens een gestandaardiseerd protocol. De patiënt hoeft niet meer naar de praktijk te komen en kan de huisarts het in het vervolg met een eConsult af. De meeste zorgverzekeraars vergoeden EmmaHBPM.
Lees verder

Nieuwe functie Google Assistent bol.com
bol.com heeft een nieuwe functie toegevoegd aan zijn voice-app op Google Assistent: hij kan prijsinformatie geven.
Lees verder

Rekeninginformatie nu in PSD2-winkel Rabobank
Rabobank biedt sinds deze week een PSD2 API-koppeling aan voor het delen van rekeninginformatie. Dienstverleners met een PSD2-vergunning kunnen met deze API nieuwe diensten ontwikkelen.
Lees verder