donderdag 13 juni 2019

Amazon stopt met bezorgdienst voor restaurants in VS

Amazon stopt met bezorgdienst voor restaurants in VS
Amazon stopt nu ook in de VS met het bezorgen van maaltijden voor restaurants. In november werd een soortgelijke dienst in Londen gestaakt.
Lees verder

'Logistiek verplaatsingsdynamiek blijft groot'
Veertig procent van de grote logistieke bedrijven in Nederland willen uitbreiden of verplaatsen en zijn dus potentieel op zoek naar nieuwe locaties. Bij de logistiek dienstverleners geldt dit zelfs voor 70 procent. Dat zijn conclusies uit grootschalig onderzoek van Stec Groep - Logistiek in Beeld - onder 450 grote verladers, retailers en logistiek dienstverleners.
Lees verder

Veilingen 5G-frequenties leveren Duitsland 6,6 miljard euro op
De veilingen van de 5G-frequenties leveren de Duitse overheid 6,55 miljard euro op, zo laat de Duitse toezichthouder BnetzA vrijdag weten. Een vierde nieuwe netwerkeigenaar, 1&1 Drillisch, betreedt de markt.
Lees verder

Amazon Personalize breder beschikbaar
Amazon Personalize, een dienst van Amazon Web Services, is voortaan beschikbaar voor alle AWS-klanten. Met behulp van een API kunnen ontwikkelaars machine learning-modellen toevoegen, onder meer ten behoeve van productaanbevelingen en direct marketing.
Lees verder

Axel Springer wil van de beurs, KKR helpt
KKR wil investeren in het Duitse uitgeefbedrijf Axel Springer door alle kleine aandeelhouders uit te kopen. Daarna moet de beursnotering worden beëindigd.
Lees verder

Verlies voor KPN op markt mobiele telefonie
KPN heeft als enige van de drie mobiele operators met een eigen netwerk het afgelopen eerste kwartaal marktaandeel verloren. T-Mobile, dat sinds januari 2019 ook Tele2 Nederland omvat, eindigde net onder Vodafone op de derde plaats.
Lees verder

Belgisch e-commerce naar drie miljard euro
De online verkopen in België zijn met acht procent gegroeid tot 2,95 miljard euro in het eerste kwartaal van 2019.
Lees verder

BlablaCar start busdiensten in Benelux
Autodeeldienst BlablaCar gaat vanaf maandag buslijnen exploiteren in Nederland naar Frankrijk. Het werkt hiervoor samen met OuiBus, een dochter van het Franse spoorbedrijf SNCF.
Lees verder

Marc Duijndam nieuwe CEO van Dynasource
Marc Duijndam is per direct aan de slag gegaan als CEO van Dynasource, een platform om IT-serviceproviders en -freelancers te vinden.
Lees verder